Onfrisse beauty gewoontes die we allemaal herkennen

Make-up door Lisa_V

Vrijdagavond, tijd voor een gezellig avondje uit! Maar je hebt natuurlijk weer niets om aan te trekken. Het liefst pak je dat leuke legergroene topje, maar die ligt alleen nog in de wasmand. Ach, beetje parfum erop en niemand die iets merkt?
 
Vrouwen doen er van alles aan om er goed uit te zien. We douchen elke dag en trekken schone kleding aan. Maar stiekem zijn we toch iets minder fris dan we denken, want wedden dat jij je herkent in deze niet zo frisse gewoontes!
 

Bron
 
Make-up die over de datum is
Je gebruikt make-up die eigenlijk al ver over de datum is. Die favoriete blush van je die je ooit ergens op de kop tikte tijdens een vakantie heeft waarschijnlijk zijn beste tijd al lang gehad.
 
Oude tandenborstel
Wist je dat er op één tandenborstel meer dan een miljoen bacteriën leven? Niet echt fris, hè. Verwissel daarom om de 3 maanden van tandenborstel. En dat is dan echt het uiterste. Het beste verwissel je 'm elke maand. 
 
Scheermesjes van je vriend
Je gebruikt het scheermesje van je partner. ’s Ochtends vroeg heb je haast en pak je snel het scheermesje van je lover om je benen te ontdoen van die weelderige haardos. Volgens meerdere onderzoeken kun je via het gebruik van een scheermesje (schimmel)infecties overdragen. Dit komt omdat dode huidcellen en bacteriën in een scheermesje achterblijven na het scheren. 
 
Puistjes open krabben
Aan puistjes zitten. Dat witte puntje ziet er natuurlijk ook niet uit. Grote kans dat je de hele ochtend loopt te freubelen. We knijpen het puistje uit, waardoor er een korstje op komt en daarna blijven we daar de rest van de dag aan zitten. Niet meer doen! Je verspreidt onnodig bacteriën waardoor er weer nieuwe puistjes ontstaan.

Vieze kwasten
Nog zoiets, hoe vaak was jij je poederkwasten? Grote kans dat ze al een jaartje of twee mee gaan. En in de tussentijd heeft zich heel wat talg en huidschilfertjes verzameld in je kwast. Was ze het liefst een keer in de week, in een bakje met lauw water en een beetje babyshampoo. 
 
 

Slapen met make-up
Je gaat slapen met make-up! Niet doen! Hoe moe je ook bent, maak er een vast ritueel van om elke avond je make-up zorgvuldig te verwijderen. 
 
Testers gebruiken
Dit moet je ook gewoon nooit meer doen! Het gebruiken van make-up testers in de winkel. Waarschijnlijk hebben al honderden mensen voor jou de lipstick met hun mond of handen aangeraakt en daardoor wemelt die tester van de bacteriën. 

Herken jij je in bovenstaande onfrisse gewoontes?