5x manieren om je nagellak sneller te laten drogen

Make-up door Lien

Je kent het wel: je bent net klaar met nagels lakken en moet eigenlijk alweer snel de deur uit. Maar… ze zijn nog niet droog. Je wilt ze natuurlijk mooi houden en besluit dan maar nog een paar minuutjes te wachten. Gelukkig bestaat hier een betere oplossing voor!

Er zijn verschillende trucjes die je kunt toepassen om je nagellak sneller te laten drogen. Dat scheelt weer een hoop stress en gedoe! Dit zijn ze:

Nagels drogen met koud water

Dit klinkt misschien gek, maar het werkt echt: je nagellak sneller laten verharden door ze onder de kraan te houden. Probeer een niet te harde straal te gebruiken, dit kan de lak dan weer verpesten. Je zou ook een bakje met koud water kunnen vullen. Leg je vingertoppen hier een minuutje in en tada: de nagellak is helemaal droog!

Nagels drogen met haarspray

Heb jij toevallig een haarspray in huis? Dan zou je dit trucje kunnen gebruiken. Spray een beetje op de lakjes en je zult zien dat ze binnen no time helemaal opgedroogd zijn. Let wel op dat je niet te veel opspuit. Er kunnen schadelijke ingrediënten in haarspray zitten. Verder kan het er ook voor zorgen dat je vingers gaan plakken, dus less is more.

Nagels drogen met topcoat

Als jij fan bent van het lakken en verzorgen van je nagels, is de kans groot dat je al een topcoat in huis hebt. Echter bedoelen we niet een normale topcoat, maar een sneldrogende. Zo eentje is er dus voor gemaakt om de lak nog sneller te laten verharden. Ideaal dus. Zeker een musthave die het waard is om in huis te halen.

Nagels drogen met de föhn

Nog zo’n handig trucje: de nagellak laten drogen met een föhn. Gebruik vooral niet de hittestand, want dit kan juist weer een ongunstig effect hebben op hoe de lak eruit komt te zien. De koude stand gebruiken is hierbij the key. Houd de föhn een tijdje boven je gelakte nagels en je zult ervaren dat ze veel sneller opdrogen.

Ook interessant: Een gebroken nagel herstellen met dit trucje

Breng een dunner laagje aan

Zo simpel kan het zijn: door een dunner laagje aan te brengen hoef je natuurlijk ook minder lang te wachten tot de nattigheid is verdwenen. Soms heb je aan een klein laagje lak al genoeg, dan is dit een effectieve manier  om minder lang te hoeven wachten.

Er bestaan dus talloze methodes om jou van dit probleem te ontdoen! Kies het trucje dat jij het handigst vindt en probeer het een keer uit.