Communiceren via je nagellak: dit is de nieuwste Tiktok trend

Make-up door Maya Luz

Als je een Tiktok veteraan bent, weet je dat de app iedere dag volstaat met nieuwe beauty trends. Ook op het gebied van nagels delen mensen de leukste nieuwe designs, maar ook trends die iets meer willen bereiken dan er alleen leuk uitzien. Volgens de nieuwste nageltrend van Tiktok, kun je namelijk communiceren via je nagellak! Zo werkt het.

Lees ook: 5 manieren om nagellak sneller te drogen

Communiceren via je nagels

Als je al wat langer op Tiktok zit, ben je vast wel bekend met de 'red nail theory'. Deze theorie claimde dat je meer aandacht krijgt van het mannelijke geslacht als je rode nagellak droeg. Rode nagels zien we in de warme zomermaanden nog steeds veel voorbijkomen en wat ons betreft mag deze kleur altijd gedragen worden. Het is een simpele manier om nog net iets meer aandacht naar je toe te trekken. De nieuwste nageltrend gaat een stapje verder. Die laat jou namelijk via jouw nagels communiceren wat jouw relatiestatus is. Met behulp van jouw nagels kun je dus zonder woorden aan iemand vertellen of je interesse in ze hebt, en zo ja, met welke intentie.

Witte nagels

Volgens de nieuwste Tiktok trend betekent witte nagellak dat je single bent. Hiermee signaleer je naar andere singles dat je op zoek bent naar de liefde, of alleen plezier. De kleur staat symbool voor blanco zijn, niemand geeft op dit moment invulling aan jouw liefdesleven. Zorg er dus voor dat je witte nagels goed zichtbaar zijn als je op stap gaat, je weet maar nooit wie de boodschap ontvangt.

Roze of paarse nagels

Roze of paarse nagels geven aan dat je met iemand aan het praten bent. Je bent dus niet helemaal single maar ook niet bezet. Je zit in een talking stage of situationship. Dit communiceert dat je open staat voor flirten, maar je kan verder niks beloven. Deze kleur nagels geeft dezelfde vibe als de Facebook status 'it's complicated'.

Lichtblauwe nagels

Tot slot zijn er lichtblauwe nagels. Deze kleur geeft aan dat je een relatie hebt. Je bent bezet, dus geïnteresseerden hoeven hun tijd niet te verdoen met jouw versieren. De keuze voor deze specifieke kleur komt van het idee dat als je aan je (mannelijke) partner vraagt welke kleur je moet kiezen voor je nagels, ze vrijwel altijd blauw of lichtblauw zetten. Met deze nagels geef je dus aan dat je vriend je nagellak voor je heeft uitgekozen en dat je dus geen interesse hebt in eventuele andere mensen die jou wel zien zitten.

@averyhittle im just as surprised as u r #lightbluenails ♬ original sound - Netflix

Lees ook: Nagellak zonder schadelijke stofjes