Word visagist met Studieplan

Make-up door Redactie Ze.nl
Wil jij graag beter worden in het aanbrengen van make-up of wil je zelfs een stapje verder gaan en van visagie jouw beroep maken? Je kunt deze dromen verwezenlijken door (gewoon thuis) een opleiding te volgen met Studieplan!

Voor veel vrouwen is het een droom: een baan in de beauty business. Het is natuurlijk ook helemaal niet vervelend om de hele dag te tutten met mooie producten en daar ook nog eens betaald voor te krijgen! Maar je moet hier natuurlijk wel de nodig kennis voor opdoen en een opleiding volgen waar je elke week uren voor moet reizen is verre van ideaal. Gelukkig heeft Studieplan een handige oplossing!



Word professioneel visagist

Met de opleiding Professionele visagie van Studieplan kun je in vijf maanden de basisopleiding tot visagist doorlopen. Dit doe je gewoon thuis en in je eigen tempo. Je kunt de opleiding dus heel snel afronden of er juist wat langer over doen?

Debbie van onze zus Beautyscene.nl heeft de studie thuis ontvangen en ?m uitvoerig getest. Wat je kunt leren van de cursus Professionele visagie van Studieplan? Behoorlijk wat, maar het gaat hier vooral om basisinformatie over het vak van visagist in het algemeen (hoe ga je om met jouw spullen, met de klanten en hoe presenteer je jezelf), over kleurenleer (welke kleuren passen bij elkaar en hoe pas je die kennis toe in de make-up bij klanten), kennis over huid en gezichtsbouw (waar moet je de verschillende producten aanbrengen om de goede punten te benadrukken) en natuurlijk productkennis (welke producten moet ik gebruiken en hoe breng je ze goed aan).



Studieplan

heeft de informatie in verschillende hoofdstukken ingedeeld, de teksten zijn heel duidelijk geschreven en de informatie die wordt gegeven is correct en interessant. Aan het einde van het hoofdstuk krijg je een flink aantal vragen waar je, na een beetje studeren, het antwoord op zou moeten weten. In de hoofdstukken worden ook verschillende technieken uitgelegd aan de hand van foto's, natuurlijk is het wel de bedoeling dat hetgeen je leest in de praktijk brengt. Dat oefenen kun je doen op jouw eigen gezicht, maar het is beter en leerzamer om dit te doen op een gewillig slachtoffer. Als visagist krijg je tenslotte telkens iemand anders in jouw stoel en telkens opnieuw moet je die persoon eruit laten zien als een plaatje.

Bij de cursus Professionele visagie hoort ook een materialenpakket, het is een kleine traincase met daarin o.a. 24 kleuren oogschaduw, 3 blushes, 4 lipsticks, enkele kwasten en wat nagellakjes. Eerlijk gezegd is het niet bepaald een basispakket dat je nodig hebt als je echt als visagist aan de slag wilt gaan, maar daarvoor is het pakket ook niet bedoeld. De producten zijn wel erg geschikt om lekker mee te gaan oefenen en experimenteren.



Probeer het zelf

De studie Professionele visagie van Studieplan duurt max. twaalf maanden, je betaalt het cursusgeld (? 299,00) in één keer (dan krijg je korting) of in max. twaalf termijnen van ? 27,70. Aan het einde van de cursus is er geen examen, maar je kunt wel een certificaat aanvragen als je de opleiding hebt afgerond. Je kunt bij Studieplan deze cursus nu tijdelijk 14 dagen uitproberen, schrijf je in voor de cursus en ontvang het studiemateriaal thuis, bekijk het gedurende max. 14 dagen en indien het lesmateriaal je niet bevalt kun je het gratis terugsturen.

Daarnaast krijg je momenteel bij Studieplan gratis een MP4 speler met camera kado bij de inschrijving voor een cursus. Naast deze visagie cursus heeft Studieplan nog meer cursussen zoals een kapperscursus, nagelstyling (gel of acryl), manicure, schoonheidsverzorging en nog veel meer. Neem dus zeker een kijkje op de website van Studieplan!

Ben jij wel toe aan een carrièreswitch of wil je het nodige bijleren, maakt dan zeker gebruik van deze aanbieding... Als je je nu inschrijft voor een mode & beauty cursus of een cursus nagelstyling dan betaal je geen verzendkosten t.w.v. ? 19,95, klik dus snel hier om je in te schrijven!

Droom jij van een carrière als visagist of zou jij wel een andere thuisstudie willen doen?

Bron & fotocredit: Beautyscene.nl