Feestdagenspecial: De mooiste make-up looks

Make-up door Janneke
De feestdagen staan voor de deur en dus kunnen we weer losgaan met prachtige kleding, feestelijke kapsels, opvallende make-up en sierlijke accessoires. Om te zorgen dat jij er tip top uitziet met de feestdagen, helpt Ze.nl je op weg!

Het hele jaar door neem ik genoegen met een likje mascara op mijn wimpers en een verzorgende lippenbalsem. Maar met Kerst en Oud & Nieuw mag daar best een glittertje bij!

Bij een mooi uitgezochte jurk, bijpassende pumps en een feestelijk kapsel, kunnen je fijne snoetje en nagels natuurlijk niet achterblijven. Regelmatig kijk ik vol bewondering naar mooi opgemaakte celebs. Die volle en lange wimpers, die mooie oogschaduw en die perfect gelakte nagels: dat wil ik ook! Wat jij?

Ik heb weer vijf redelijk simpele make-up tips voor je gevonden, die je stap voor stap helpen om er prachtig uit te zien. Have fun!

Black & Gold-look
De smokey eye bestaat al een tijdje, maar is nog altijd ontzettend populair! Tegenwoordig bestaan er tal van varianten. Voor Kerst en Oud & Nieuw is deze zwart/gouden-look ontzettend mooi!

1. Breng op je ooglid een oogschaduwbasis aan, dit zorgt ervoor dat je oogschaduw beter blijft zitten.

2. Breng een chocoladebruine oogschaduw aan op je ooglid (je kunt het ook een beetje onder je ogen doen).

3. Gebruik nu een gouden oogschaduw, die je aanbrengt op de binnenkant van je ooglid.

4. Breng een zwarte oogschaduw op de buitenkant van je ooglid aan.

5. Probeer beide kleuren - zwart en goud - een beetje te vervagen (blenden) door met een kwast draaibewegingen te maken.

6.  Nu komt het leukste! Dip een klein kwastje in de wenkbrauwgel en dip ?m vervolgens in een potje met gouden glitters. Breng de glitters aan op het gouden deel van je ooglid.

7. Maak vervolgens met een eyeliner een mooi lijntje boven en onder je oog. Vergeet tot slot de mascara niet!

Kunstwimpers
Voor een extra volle wimpers of meer lengte kun je gebruik maken van kunstwimpers (online te koop!). Ze geven je net even die extra touch voor een superfeestelijke look!


fout in embed: media provider niet ondersteund

Extreem zwart

Deze look lijkt me geweldig en is naar mijn idee echt ideaal voor Oud & Nieuw - voor andere gelegenheden is hij misschien too much!

1. Zorg ervoor dat je eerst je ooglook maakt en pas daarna je foundation etc. aanbrengt. Dit omdat de zwarte oogschaduw ook terecht kan komen op je wangen en je het daar dus weer vanaf moet vegen.

2. Breng weer een oogschaduwbasis aan.

3. Eigenlijk is deze look ongelooflijk simpel. Breng zowel op je ooglid als onder je oog zwarte glitter oogschaduw aan. Breng vervolgens een matte zwarte oogschaduw op je arcadeboog (net iets bovenje ooglid) aan.


4.

Voor de extra ?dramatische? look, gebruik je een zwarte kohlpotlood om een lijntje te tekenen op je waterlijn (binnenste van je oogrand).

5. Breng tot slot heel wat lagen mascara aan of maak gebruik van kunstwimpers.  

Make-up voor een bril
Je ogen opmaken is lastig, helemaal als je ook nog eens een bril draagt. Want hoe zorg je dat jouw ogen er alsnog helemaal uitspringen? Hieronder volgen de basistips, zodat ook jij met Kerst en Oud & Nieuw een feestelijke look hebt.


fout in embed: media provider niet ondersteund

Glitter nagels

Glitternagels zijn zó ontzettend leuk voor de Kerst! En heel fijn: het is a piece of cake om te maken! Het enige wat je nodig hebt is een potje nagellak, glitters en wat geduld.

1. Lak je nagels eerst met een willekeurige kleur. Ik zelf zou gewoon voor een transparante lak gaan, maar je kunt ook een kleurtje kiezen zodat die op sommige plekken zichtbaar is waar geen glitters zitten.

2. Breng vervolgens een tweede laag aan, en strooi daar gelijk wat glitters overheen (deze zijn bijvoorbeeld te koop bij een hobbywinkel). Even goed aandrukken, de overige glitters van je nagel afkloppen en je hebt prachtige glitternagels!



Bekijk ook

: Feestdagenspecial: Knappe kapsels

Pak jij met Kerst en Oud & Nieuw feestelijk uit met make-up en nagellak?


Fotocredits: thebeautydepartment.com