Tip: Budgetproof primers

Make-up door Redactie Ze.nl
Ben jij al bekend met primers? Deze producten zijn onmisbaar in je dagelijkse beautyroutine, want ze zorgen ervoor dat je make-up veel beter blijft zitten. Onze zus Beautyscene.nl laat zien dat primers helemaal niet duur hoeven te zijn.

Primers zijn producten die als het ware een laagje vormen tussen jouw eigen huid en make-up. Door dit laagje wordt een perfecte basis gecreëerd, waardoor je make-up zich veel beter kan hechten aan de huid en daardoor langer blijft zitten. Bovendien worden kleine imperfecties zoals grove poriën of fijne lijntjes ietwat verdoezeld.

Wie denkt dat primers altijd heel prijzig zijn, heeft het mis. Want de fijne én betaalbare merken Catrice en Essence (beiden te koop bij Kruidvat) hebben tegenwoordig ook budgetvriendelijke versies in hun collectie. Zoals de nieuwe Prime and Fine Smoothing Refiner van Catrice (? 4,99). Dit product is bijna identiek aan de duurdere Clarins Lisse Minute Base Comblante (? 26,50). Het is geen product om over het gehele gezicht te gebruiken, maar juist voor 'probleemzones' met grove poriën of lijntjes, zoals de neus, de wangen of de gehele T-zone. Je smeert een dun laagje van de romige primer op de gebieden en brengt vervolgens je foundation aan. Door de zachte crème worden de oneffenheden als het ware tijdelijk opgevuld en zijn ze minder zichtbaar. Bovendien blijft je foundation veel beter zitten!Een ander onmisbaar product en een absolute must-have voor iedereen die oogschaduw gebruikt, is oogschaduwbasis. Het zorgt er niet alleen voor dat je oogschaduw de hele dag keurig op zijn plek blijft, maar ook dat kleuren veel mooier uitkomen. Ook van dit product zijn er fijne budgetversies verkrijgbaar! Zo is de Essence I Love Stage Eyeshadow Base (? 2,49) een prima product dat zijn werk goed doet. Qua houdbaarheid merk je wel wat verschil met wat duurdere producten, maar gezien het fijne prijsje en de makkelijke verkrijgbaarheid is het zeker een goede keuze.

Als laatste is een transparante finishing powder ideaal. Het is weliswaar geen primer, maar maakt minstens zo'n groot verschil! Een transparante poeder fixeert je foundation waardoor het langer blijft zitten en je huid mooi mat blijft. Een goede budgetversie hiervoor is de Fix & Matte Translucent Loose Powder van Essence (? 3,49).

Maak jij weleens gebruik van een primer?

Kijk voor meer beautyartikelen op Beautyscene.nl!
Beeld:
Beautyscene.nl