DIY: najaarslooks van New York Color

Make-up door Jet
We lopen er graag bij volgens de laatste trends, maar hoe we deze op onszelf moeten toepassen is vaak best lastig. Een visagist van New York Color liet ons drie makkelijke en zeer betaalbare make-up najaarslooks zien. Kijk mee!

Nog niet bekend met New York Color? Dat is ook niet zo gek, want het cosmeticamerk is pas sinds maart te koop in Nederland ? exclusief bij Kruidvat. Het assortiment van New York Color is ontzettend uitgebreid: van foundation tot mascara en van oogschaduw tot nagellak. Het merk laat zich inspireren door ? de naam zegt het al ? New York. Je ziet de kleuren van de skyline, The New York Fashion Week, Times Square, het wilde uitgaansleven en de yellow taxi?s duidelijk terug in de collectie. Net als The Big Apple maakt het cosmeticamerk ook dromen waar, want de producten zijn spotgoedkoop! Met prijzen tussen de ?1,99 en ?4,99 creëer je voor een habbekrats de meest glamourous make-up looks.



En om dat aan ons te showen kreeg de redactie afgelopen week een bezoekje van een NYC-visagist, gewapend met een gigantische beautycase, een schort vol kwasten en een model. Just another day at the office! Ze liet ons drie hippe najaarlooks zien, die jij heel gemakkelijk zelf kunt toepassen. Hoe? Dat zie/lees je hier!

Om te beginnen: de basis
Welke look je ook wilt creëren, het is ontzettend belangrijk om te beginnen met een goede basis. Sla deze stap dus nooit over!

  • Reinig je huid en smeer ?m in met een hydraterende dagcrème.  
  • Breng vervolgens een foundation aan, door met een driehoekssponsje te deppen op je huid en ?komma-bewegingen? te maken. Werk vanaf de buitenkant van je wang naar het midden toe. Kies altijd een foundation die een tintje lichter is dan je eigen huid. Geen idee welke kleur juist is voor jou: test ?m dan eerst op je kaaklijn.
    Skin matching foundation ?4,99
  • Werk vervolgens oneffenheden weg met de gele en groene coverstick. De gele verbergt donkere kringen onder je ogen en egaliseert de huidtint; de groene verbergt rode puistjes en littekens.
    Coverstick ?2,49
  • Nu is het tijd om ?af te poederen?. Hiermee verminder je een glimmend gezicht en wordt jouw huidje nog smoother.
    Smooth skin pressed powder ?3,29
  • Nu zou je misschien denken dat het tijd is voor blush, maar niets is minder waar. Deze stap bewaar je voor het einde, omdat dan pas duidelijk is hoe heftig je oog make-up is geworden. Je wilt natuurlijk niet op een clown lijken!
    Cheek glow blush ?3,49

Look 1:  Natural beauty

Deze look is ideaal voor naar school/werk of voor een leuk feestje gecombineerd met felle rode lippen (look 2). Een bescheiden make-upje maakt van jou een natural beauty!

  • De basis zit er al op, dus je kunt meteen verder met je ogen.
  • Begin altijd met de meest donkere tint, zo kun je jezelf later eventueel nog corrigeren. Breng deze aan in je buitenste ooghoek: onder je arcadeboog tot halverwege je ooglid.
    Metro quartet eye shadows - South Street Seaport (817) ?3,99
  • Pak nu een iets lichter tintje en breng deze op de andere helft van je ooglid. Zorg ervoor dat het mooi overloopt in de donkere tint (dat noem je blenden).
  • De lichtste kleur kun je aanbrengen onder je wenkbrauw en in je binnenste ooghoek voor een highlight-effect. Zorg er weer voor dat alles mooi in elkaar overloopt. Het belangrijkst is dat de kleuren van licht (binnenste ooghoek) naar donker (buitenste ooghoek) lopen.
  • Breng nu met het oogpotlood een dun randje aan boven de wimperrand. Doe dit ook aan de onderkant, maar dan tot halverwege de iris (vanaf de buitenkant).
    Waterproof eyeliner pencil ?2,99
  • Breng voor volle wimpers een goede laag mascara aan. Heb je geknoeid? Niet meteen verwijderen, maar even laten opdrogen en dan kun je het er zo afhalen.
    High definition volume mascara ?4,99
  • Sluit af met een subtiele lipgloss en je look is helemaal compleet!
    Liquid lipshine- Nude York City (582) ?2,99
     


Look 2: Felle rode lippen

Met rode lippen trek je alle aandacht en heb je meteen een sexy en zelfverzekerde uitstraling. Houd je oogmake-up rustig (bijvoorbeeld door alleen mascara en eyeliner te gebruiken of de natural look van hierboven aan te houden), anders wordt het echt too much.

  • Met de Smooch proof 16hr lip stain van NYC stift je je lippen heel makkelijk knalrood. En dan bedoel ik ook letterlijk stiften. Het is namelijk echt een stift en daarom superhandig in gebruik. Maak een strakke omlijning en kleur je lippen daarna in.
    Smooch proof 16hr lip stain - Rock on Ruby(497) ?3,99
  • Je kunt zelfs een beetje valsspelen met dit product. Wil je grotere lippen? Trek het lijntje een paar millimeter buiten de buitenrand. Voor kleinere lippen doe je het tegenovergestelde.
  • Voor extra shine breng je nog wat doorzichtige lipgloss aan. Ready to impress!
    Liquid lipshine- City?s Clear (574) ?2,99

Look 3: Smokey eyes meets colour blocking

De smokey eyes kennen we nu wel: hoogste tijd voor een nieuwe variant. Dit najaar is het helemaal hot om te werken met felle kleuren. Durf jij het aan?

  • Werk net zoals bij de natural beauty-look van donker aan de buitenkant naar licht aan de binnenkant. En vergeet het highlight-effect niet! Ga als blonde dame voor de grijze of blauwe combinatie. Ben je een brunette? Ga dan voor bruin of groen.
    Metro quartet eye shadows - in alle varianten ?3,99

Do it yourself!

Tja, als een visagist het voordoet, ziet het er natuurlijk nogal easy uit. Dus ik was erg benieuwd hoe ik het er zelf vanaf zou brengen. Ik heb thuis geprobeerd om de natural look te creëren en volgens mij is het aardig gelukt. Ik was binnen tien minuten al klaar, de make-up bleef de hele dag zitten en dat voor zo?n lage prijs. Dat is pas: value for money! New York Color heeft er een fan bij?


Kijk voor meer informatie over de producten en de verkooppunten (exclusief bij Kruidvat) op de website of Facebook-pagina van New York Color.