4x makkelijke manieren om elke dag SPF te gebruiken

Beauty door Anjali

Elke dag zonnebrand op je lichaam is een must, zéker nu de zon zo fel schijnt en de dagen bloedheet zijn. Wij geven je de beste manieren om zonnebescherming mee te nemen in je dagelijkse routine, én de manieren die je beter niet wilt toepassen.

Zelfs als de zon niet schijnt en zélfs als je thuis of op kantoor dicht bij een raam zit te werken. De twee meest schadelijke soorten straling zijn uv A-stralen en uv B-stralen. Uv B-stralen zorgen ervoor dat je verbrandt en zijn het sterkst tijdens de zomer. Uv A-straling is het heel jaar door even sterk, en tevens de boosdoener voor huidkanker, rimpels en pigmentvlekken. Ze gaan ook nog eens door wolken en glas heen, dus is het. nodig dat je je huid ook beschermt met bewolkt weer. Houd er rekening mee dat de beschermingsfactor na twee à drie uur is uitgewerkt, en dat je dan een nieuwe laag SPF op zal moeten smeren.

1. Onzichtbare lotion

Steeds meer merken hebben naast klassieke zonnebrandcrème nu ook een zachtere lotion. Dat is een erg lichte, makkelijk smeerbare textuur die je niet ziet op de huid, maar die wel een hoge beschermingsfactor biedt. Sommige lotions bevatten zelfs hydraterende of verzorgende ingrediënten, zodat je de lotion gemakkelijk in je ochtendroutine kunt verwerken.

2. Make-up

Als je dagelijk make-up draagt, kun je kiezen voor een primer of foundation met SPF. Meestal zijn deze niet voldoende, omdat deze producten tot factor 15 of 20 gaan. Bovendien breng je er niet genoeg van aan om het goed te laten dekken. Combineer dit daarom het liefst met een dagverzorging die een hogere SPF bevat. Let op: de hoogste factor telt, dus ze tellen niet op. Bevat je foundation factor 20, en je dagcrème factor 30, dan draag je uiteindelijk gewoon factor 30.

3. Gezichtspoeder

Een SPF in poedervorm is een geweldige uitvinding. Je neemt het gemakkelijk mee in je tas, kan het bovenop je makeup aanbrengen, en het frist je gezicht op en matteert het tegelijkertijd als je huid wat is gaan glimmen door het warme weer. Het belangrijkste: je bent voor de komende twee à drie uur weer goed beschermd tegen uv straling.

4. Face mist

Nog een product dat je door de dag heen kunt gebruiken: een gezichtsspsray of face mist met beschermingsfactor. Dit is meestal een fijne nevel die een dun en onzichtbaar laagje op je gezicht geeft. Gebruik er wel voldoende van om goed beschermd te zijjn tegen straling. Sommige sprays kunnen je huid laten glimmen, ideaal voor een extra glow.