Dit zijn 5 alternatieven voor nagellakremover

Make-up door Laura D

Heb jij door de lockdown je nagels al veel te lang laten verslonzen? Ben je toe aan een nieuw kleurtje en kom je erachter dat je nagellakremover op is? Geen nood! Met deze tips kun jij je nagels weer helemaal clean maken (met de spullen die je al in huis hebt)!

nagellak alternatieven

Lees ook: Zo creëer jij de 'no make-up look' als een pro

1. Alcohol

Producten met alcohol erin zorgen ervoor dat je nagellak loslaat. En hierbij geldt: hoe hoger het percentage, hoe beter. Ontsmettingsalcohol (isopropylalcohol) werkt het beste, maar producten als haarspray, parfum en hand sanitizer werken ook prima. Je kunt zelfs je nagels met vodka of gin behandelen, maar dan kun je ze het beste 10 tot 20 minuten in de drank laten weken.

2. Witte suiker

Ja, je leest het goed. Als je witte suiker met een paar druppels alcohol mengt (bijvoorbeeld vodka) en goed roert, krijg je hetzelfde effect als nagellakremover: even met een wattenschijfje eroverheen vegen en klaar! Het voordeel is dat je nagels dankzij de suiker heel mooi gaan shinen.

via GIPHY

3. Deodorant

In deodorant zitten bepaalde stoffen die op dezelfde manier als nail polish remover werken. Spray dicht op je nagel en wrijf meteen met een wattenschijfje over je nagel heen en je zou meteen effect moeten zien. Let op: als je de deodorant laat intrekken, kan het juist zorgen dat je nagellak nog beter vast blijft zitten.

4. Tandpasta

Het klinkt raar, maar het werkt echt! Smeer witte tandpasta op je nagels en wrijf er daarna met een tandenborstel overheen. Het lakje laat zo los van je nagel. Laat de tandpasta niet opdrogen, maar masseer het goed in je nagel. 

5. Nagellak

Hebben de bovenstaande tips niet gewerkt? Wat je ook nog kunt proberen is nieuwe nagellak op de oude laag aanbrengen. De nieuwe nagellak zal opdrogen en maakt de laag eronder zachter. Laat de nagellak even opdrogen en veeg het dan weg met een wattenschijfje of een keukenpapiertje. Zorg ervoor dat de nagellak niet-sneldrogend is en herhaal het een paar keer om je nagels helemaal schoon te maken.

via GIPHY

Lees ook: Dit zijn de leukste tattoos volgens jouw sterrenbeeld