Feit: seks maakt vrouwen slimmer

Intiem door Anjali

Oké, misschien moet je je boeken niet compleet aan de kant schuiven, maar onderzoek heeft wel bewezen dat vrouwen een beter ontwikkeld brein hebben als ze vaak tussen de lakens duiken.

Hormonen

Het is geen geheim dat seks je gelukkig maakt, door de hormonen die erbij vrij komen. Je voelt je emotioneel meer verbonden met je partner en mentaal dus sterker. Maar wist je dat de liefde bedrijven ook invloed heeft op je functionaliteit van je brein? Althans, bij vrouwen.

Aanrakingen

Wetenschappelijke onderzoekers hebben namelijk het hersengebied gevonden dat verband houdt met genitale aanrakingen bij vrouwen. Door middel van een vibrator op precies de juiste plek te houden en een hersenscan werd het verband tussen opwindende aanrakingen en de ontwikkeling van de hersenen geanalyseerd. Hoe meer de clitoris gestimuleerd werd en hoe harder de vrouwen opgewonden raakten, hoe meer de somatosensorische cortex in de hersenen geactiveerd werd. Onderzoekte hebben vervolgens de dikte van dat hersengebied gemeten en ontdekten dat het groter was bij vrouwen die het afgelopen jaar regelmatig seks hadden.

Hoe meer, hoe beter

Dus simpel gezegd: hoe meer seks, hoe groter het gebied in de hersenen. Nog simpeler: hoe meer seks, hoe slimmer! Tja, elke reden is goed om je partner nóg duidelijker te maken waar de clitoris precies zit.