Wat jouw libido zegt over jouw persoonlijkheid

Intiem door Juliët

Sommige mensen willen het liefst iedere dag onder de lakens duiken voor sexytime, terwijl anderen hier echt niet aan moeten denken. Zo ieder zijn ding toch? Jouw libido kan wat zeggen over je persoonlijkheid. Je libido kan door van alles bepaald worden. Wij gaan je vertellen wat een hoog of laag libido over jouw persoonlijkheid zegt. Let's find out! 

Libido en persoonlijkheid

Als we het hebben over de mate waarin een persoon behoefte heeft aan seksualiteit, dan hebben we het over ons libido. Jouw libido kan door van alles bepaald worden. Denk aan je leeftijd, maar ook bijvoorbeeld jouw vorm van anticonceptie. Van nature heeft iedereen een bepaalde hoogte libido. Sommigen hebben een hoog libido en anderen hebben een wat lager libido. Het libido hangt vaak samen met hormonen in het lichaam. We hebben het dan over testosteron en oestroogeen. Hoe minder testosteron hoe lager het verlangen en andersom. Over het algemeen hebben mannen meer zin in seks. Dit komt door de testosteron aanmaak. Vrouwen hebben minder van dit hormoon en hun libido is complexer.

 

Laag libido

Jij vermijdt het liefst problemen en conflicten. Mensen met een lager libido zijn vaak echte overthinkers. De confrontatie aan gaan vinden ze lastig en vooral om ze los te laten. Mensen met een lager libido zijn wat gevoeliger voor een negatiever zelfbeeld. Dit kan veel invloed hebben op hoe jij je voelt. Maar dit zegt natuurlijk nog niet gelijk wat. Over het algemeen ben je een heel sociaal persoon. Een echt mensen-mens. Het liefst ga je lekker op het terras zitten met een hapje en drankje. Jij gaat vooral voor een betekenisvolle relatie in plaats van een beetje rondscharrelen hier en daar. Het scharrelen laat je maar over aan je vriendinnen. Prima toch?

 

Hoog libido

Jij bent iemand die je dag niet zomaar laat verpesten. Je laat stress niet in de weg komen en probeert van elk moment te genieten. Mocht je een keer stress ervaren dan vind je het over het algemeen verspilling van je tijd. Mensen met een hoog libido houden over het algemeen van aanrakingen. Ze zijn echte knuffelberen. Het liefst geef je een knuffel een hele dikke knuffel. Aan ruzie moet jij niet denken. Je maakt het liefst zo snel mogelijk goed en praat het meteen uit. Tot slot ben jij een persoon die echt kan genieten van dingen. Zo ben je goed te pas als je lekker gaat sporten. En niet te vergeten een vrijpartij tussen de lakens.