Fabels over seks die helemaal fout zijn

Intiem door Lien

Iedereen ervaart seks anders en je hoort soms dan ook tegenstrijdige verhalen. Wat zijn nou feitjes en wat niet? We hebben een aantal fabels voor je op een rijtje gezet: dingen die dus niet (altijd) kloppen. Toch weer fijn om te weten.

Fabels over seks

Lees hieronder welke er niet juist zijn.

“Een vagina en vulva zijn hetzelfde”

Het woord vagina wordt vaak gebruikt om het hele vaginale gebied aan te duiden, maar deze term staat eigenlijk slechts voor het inwendige gedeelte. De vulva is de juiste aanduiding voor het hele gebied.

“Mannen willen altijd seks”

Seksueel verlangen is iets wat sterk kan verschillen per individu, zo ook onder mannen. Dat zij altijd zin hebben in seks is dan ook een fabeltje. Er zijn mannen die vaak aan seks denken en mannen die hier minder behoefte aan hebben. 

“Tijdens de eerste keer seks ga je altijd bloeden”

Dat je hoe dan ook bloedingen krijgt wanneer je voor het eerst seks hebt, is een fabeltje die tot stand is gekomen door de mythe van maagdelijkheid bij vrouwen. Het kan zo zijn dat je gaat bloeden, maar dit is niet altijd het geval.

“De clitoris is heel klein”

Aan de buitenkant zie je slechts een klein knopje, maar vanbinnen is de clitoris redelijk groot. Het is als het ware een orgaan van ongeveer tien centimeter. Het stopt pas op je 32e met groeien, maar wat je aan de buitenzijde ziet blijft klein.

Ook interessant: slik jij de pil? Vermijd dan deze fruitsoort