Bachelor-deelneemster Ascha vecht zich uit depressie: "na zeven maanden 'wond' behandelen"

Celebs door Jennifer

In het laatste seizoen van De Bachelor, met Thomas van der Vlugt, was waarschijnlijk één van de knapste deelneemsters. Alleen zaten er blijkbaar een hoop mentale struggles achter haar mooie, spontane verschijning, zo vertelt Ascha Stampraad openhartig op haar Instagram.

Worstelen met mentale gezondheid

Ascha Stampraad was niet alleen een knappe deelneemster in het Bachelor-seizoen met Thomas van der Vlugt, maar was ook wel een smarty pants. Zo studeerde ze verpleegkunde en werkt ze nu in een ziekenhuis in Den Haag, waar ze rondloopt op de neurologie-afdeling. Toen ze zichzelf voorstelde tijdens het Bachelor-seizoen, noemde ze zichzelf een "spontaan en avontuurlijk type" en zei ze wel van een feestje te houden.

Toch zegt zo'n vrolijk karakter niet altijd alles, want achter dit feestbeest zat een gevoelige vrouw die worstelde met haar mentale gezondheid. Op Instagram schrijft ze in een recente post: "Ik word gewoon blij als ik naar deze foto kijk, want ik was ook echt blij! Helemaal nu ik weet hoe het voelt om niet blij te kunnen zijn."

Depressie

In de Instagrampost vertelt ze dat ze nu, na zeven maanden, eindelijk de "wond gaat behandelen". Inmiddels merkt Ascha dat ze wel vaker blij is, al is haar gevoel wisselend. "Ik weet waar ik voor sta en wat me energie geeft. Al is die grens nog super vaag," schrijft ze. Ze ziet in dat het een proces is, waar ze doorheen moet. Een depressie is natuurlijk niet zomaar even over. "Het voelt gewoon alsof ik een blessure ga trainen," zegt ze verder erover. En ze heeft goede hoop dat het uiteindelijk wegvaagt. "Heb finally de ruimte in m'n hoofd ervoor," schrijft ze. You can do it!

Lees ook: Schaatster Jutta Leerdam (24) worstelde jarenlang met eetproblemen: "sloeg door in gezonde voeding"