Vrijgezellenfeest tips: hoe het niet moet

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Organiseer jij een vrijgezellenfeest voor je beste vriendin, zus of nichtje? Dan kunnen we je wel allerlei tips geven voor de perfecte dag, maar zoiets is zó persoonlijk. Je hebt dus vrijgezellenfeest tips nodig? We kunnen je wel vertellen hoe het absoluut niét moet! 

vrijgezellenfeest tips

Vrijgezellenfeest tips #1: Samen met the guys

Hier kunnen we kort over zijn: een vrijgezellenfeest hoort met óf alleen maar mannen, óf alleen maar vrouwen te zijn. Niet allebei. Voor je het weet rollebollen de strippers met elkáár in plaats van met de vrijgezellen. Over alle opkomende jaloezie nog maar te zwijgen?

Vrijgezellenfeest tips #2: Voor lul

Dus je denkt dat het bij een bachelorette party hoort om de bruid in spé met een sluier, in een Miss Piggy-pakje, een lelijke bruidsjurk, met een kroontje op of in belachelijke, kleurrijke kleding in de stad te zetten? Niet elke bride to be ziet er lol in om voor lul gezet te worden?

Vrijgezellenfeest tips #3: B-merk 

Begin je de grote dag met een high tea bij de aankomende bruid thuis? Dan kun je het niet maken om aan te komen met slagroomsoesjes van het B-merk, kant-en-klaar cupcakes uit de supermarkt of een paar plaatjes komkommer met blokjes kaas ernaast. Tenzij je wil dat haar vrijgezellenfeest net zo stoffig wordt als de verjaardag van je 60-jarige tante Bep.

Vrijgezellenfeest tips #4: Decadent

Maar over de andere boeg gooien hoeft nou ook weer niet. Niet iedereen zit te wachten op, of heeft het budget voor een vrijgezellenfeest van rond de 250,- per persoon. Decadente hapjes kunnen dus gerust achterwege gelaten worden. Het moet een gezellige dag worden, je werkt niet in een sterrenrestaurant.

Vrijgezellenfeest tips #5: Ruzie maken

Ben jij niet de organisator, maar zie je aankomen dat het feestje in het water valt? Zoek geen ruzie, maar gooi zelf wat leuke vrijgezellenfeest tips in de groep. Misschien worden ze wel geïnspireerd door jouw tips? Vrijgezellenfeest naar jouw smaak betekent niet dat je het ook zelf hoeft te regelen...

Vrijgezellenfeest tips #6: Braaf

Hoewel je niet té veel over the top moet gaan bij het organiseren van een vrijgezellenfeest, is het ook weer niet de bedoeling dat je braafjes thuis Magic Mike gaat kijken. En je komt ook niet weg met het plakken van een fotoalbum met beschamende foto's van vroeger.

Vrijgezellenfeest tips #7: Granny

Lekker cupcakes maken met z'n allen kan nog, als de bruid niet echt de behoefte heeft om flink uit te pakken. Maar leren kantklossen, een workshop breien volgen of gezellig naar de film is alleen oké als de bruid 50+ is.

Vrijgezellenfeest tips #8: Gevaarlijk 

Parachutespringen? Tokkelen in de Ardennen? Schieten op een schietbaan? Erg leuk dat jij een thrillseeker bent, maar het vrijgezellenfeest moet geen dag worden waarna iedereen blij is weer met beide benen op de grond te staan.

Vrijgezellenfeest tips #9: That's how I like it

Je eigen interesses zijn de leukste - en daarom is overleggen over het vrijgezellenfeestje niet nodig. Toch? Fout: ook al ben jij de organisator, de dag draait niet om jou! Wat je dus zéker, te allen tijde en never nooit moet doen, is denken vanuit jezelf.

Vrijgezellenfeest tips #10: Louche zaakjes

In het echt weet je meestal wel of Sjonnie met z'n stoppelbaardje en sigaret op z'n lippen wel of niet betrouwbaar is, maar via internet weet je nooit wie er achter dat leuke bedrijf zit. Boek daarom, hoe leuk die kanotocht ook klinkt, nooit klakkeloos via internet, zonder research te doen of even contact te leggen. Tenzij je wilt fluiten naar je centen en die van alle andere dames?

Maar hoe doe je het dan wél? Enkele originele vrijgezellenfeest tips:

  • Een sushi-workshop
  • Een avondje keihard doorzakken in de kroeg. Vrijgezellenfeest tips? Soms is een avond met je vriendinnen in de kroeg simpelweg het leukste dat er is.
  • Naar een (meerdaags) festival
  • Tandems huren voor een rondleiding in een vreemde stad
  • Foto's maken voor een hilarische kalender voor haar aanstaande
  • 'Wie Is de Mol' of een ander 'real life' spel
  • Een workshop taarten maken om tijdens die workshop het mannelijk geslachtsdeel te reconstrueren
  • Een aandenken aan je vrijgezellenfeest? Goodiebag is the way to go! Een vrijgezellenfeest goodiebag kun je samenstellen uit kleine monstertjes, een fotoboekje van jullie samen met de aanstaande bruid en een boekje vol tips over een geslaagde bruiloftoutfit. 

Meer weten over een vrijgezellenfeest? Tips die ook handig zijn:

De leukste do's voor een vrijgezellenfeestje
Vrijgezellenfeest tips: top 10 ideeën

Heb je zelf tips? Vrijgezellenfeest kan ons niet gek genoeg. Wat zijn jouw beste vrijgezellenfeest tips ooit?