Eerste Temptation Island-koppel vliegt nu al naar huis: "tot andere inzichten gekomen"

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave is nog helemaal niet lang bezig, maar nu al verlaat één van de koppels het eiland. Alleen moeten we daar nog eventjes op wachten, want eerst vinden er een aantal dates plaats met de single mannen en single vrouwen. Nou ja, niet voor iedereen.

Nog niet gekeken? Let op: dit artikel bevat spoilers.

Temptation Island: aflevering 6

In aflevering 6 van Temptation Island gaan de koppels op date met de vrijgezellen. Vooral de mannen mogen namelijk wel wat losser worden en meer openheid tonen. In een gesprek met presentator Kaj Gorgels geeft Joël aan, dat hij niet snel met vrouwen praat als hij in een relatie zit. Al stonden zowel Joël als Lester tijdens het vorige feestje wel te "salsa dansen". Ze komen dus allebei al iets losser. Let's see of de dates hier nog meer verandering in gaan brengen!

Deze keer mogen de vrijgezellen kiezen, met wie ze graag op date willen. Wel zit hier een plottwist aan: ze mogen maar met drie mensen op date. De vrijgezellen mannen en vrouwen moeten samen bepalen, wie van de vier vrouwen en mannen tot genoeg inzichten is gekomen en eigenlijk al klaar is het op het eiland. Als vervolgens een man en vrouw overblijven, die toevallig ook een koppel zijn, dan verlaten zij direct het eiland.

Dates met plottwist

Hoewel vrijgezel Melanie in een biecht aangaf dat Lester echt haar type is, gaat ze niet met hem op date. Lester wordt namelijk gekozen door Giulia. Daarnaast kiest vrijgezel Danique voor Joël en Noortje voor Mitch. Mike blijft dus over. Bij de vrouwen wordt Iris gekozen door vrijgezel Tony, Miriam door Chev en daarna Shanta door Ali. Ook Evie blijft hier dus over, wat betekent dat een koppel is overgebleven. Het stel verlaat daardoor direct de villa's en mogen later nog op een dream date, voordat ze weer naar huis vliegen.

Maar eerst is het tijd voor de andere dates! Eigenlijk krijgen de kandidaten bij elke date wel bepaalde inzichten. Zo merkt Lester tijdens zijn date met Giulia, dat hij wel zin heeft "om de temptation aan te gaan". Oh oh! Ook zijn vriendin Miriam klikt goed met haar date Chev. "We viben leuk samen," zegt ze. Daarbij voelt ook Chev een goede connectie met Miriam. Zo zegt hij op een gegeven moment tegen haar: "Het voelt alsof ik je al jaren ken." De vriendschap groeit dus lekker tijdens hun date.

Mondorgasme en nieuwe inzichten

Bij de date van Joël met vrijgezel Danique merk je nog wat voorzichtigheid. Al lukt het Joël wel om de dingen meer los te laten, wanneer hij op date is met Danique. Ook zij heeft door, dat Joël iets opener wordt bij haar. "Ik merk wel dat Joël meer oogcontact maakt, als we samen met z'n tweeën zijn," zegt ze in een biecht.

Shanta is tijdens haar date eerst niet erg onder de indruk van de 'Tita Tovenaar', maar Ali maakt daarna naar eigen zeggen wel indruk op haar met de burgers. Yum! Shanta geef in een biecht toe: "Het werkt wel voor mij, als iemand mij geeft wat ik wil." Hij gaf haar een ware "mondorgasme", zoals ze het zelf noemt. "Dat is echt fijn," zegt ze erbij.

Iris en vrijgezel Tony: "comfortabeler met elkaar"

Tot slot komen we dan nog bij Iris en vrijgezel Tony, die waarschijnlijk het meeste opvallen tijdens deze aflevering van Temptation Island. Tijdens de date worden ze samen op de foto gezet door een fotograaf, die een aantal romantische kiekjes maakt van het tweetal. Iris laat het daarbij toe, dat Tony gewoon zijn hand op haar schouder legt. De romantische date brengt de twee wel dichterbij elkaar. "Ik heb zeker het gevoel dat we tijdens deze date nog comfortabeler zijn geworden met elkaar," zegt Tony. Hij ziet wel in dat ze elkaar leuke mensen vinden, dat zegt ook Iris face to face tegen hem. "Ik durf te zeggen: ik vind jou gewoon een heel leuke man om te zien," aldus Iris. Tony geeft daarbij toe, dat er wel meer in zou kunnen zitten - als Iris single was.

Aan de andere kant heb je dan Iris' partner Mitch, die ook probeert wat losser te komen. Tijdens de handlezing ontdekt hij, dat hij zachter mag worden. Interesting! Hij komt er ook achter, dat hij het wel leuk heeft met Noortje. "Misschien iets leuker dan met de andere dames," zegt hij erbij.

Evie en Mike op dream date

Waar de verleidingen nog volop aan de gang zijn bij de andere koppels, gaan Evie en Mike op hun dream date. Ze zijn duidelijk erg gelukkig met elkaar en waren allebei blij, dat ze beiden niet zijn gekozen door de vrijgezellen. Het is begrijpelijk waarom Evie en Mike het koppel zijn, dat Temptation Island nu mag verlaten. Ze zijn allebei tot nieuwe inzichten gekomen en dan vooral Mike natuurlijk, die in het begin stellig riep "dat hij geen kinderen wil". Inmiddels is het tij gekeerd en durft hij wel in gesprek met Evie over een toekomst met baby's. Daarnaast merkt ook Evie, dat ze minder snel jaloers is op andere vrouwen. Voorheen werd ze vooral jaloers op 'knappe, blonde vrouwen'. In een gesprek met verleider Michael vertelt ze nu echter: "Toen ik hem met Olivia zag, kreeg ik niet de stress die ik dacht dat ik zou hebben."

De tortelduifjes hebben hun dream date in een prachtig huisje op het eiland. Iris vertelt haar vriend nog maar eens, hoe blij ze is dat hij tot nieuwe inzichten is gekomen over mogelijke kindjes. "Ik had het zo erg gehoopt, dat die meiden dat bij je los zouden maken," vertelt ze hem. Iris ziet haar toekomst echt met Mike.

Is Lester verleid?

Natuurlijk eindigt de aflevering van Temptation Island niet met een gelukkig koppel. De rest van de mensen in de villa's hebben nog een leuk themafeestje: bij de mannen met een 'cowboys en indianen' thema en bij de vrouwen een 'Arabisch/Oosters' thema. De feestjes verlopen goed, maar dan eindigt de aflevering met de roze lichten. Ze springen aan en dit is sowieso geen goed nieuws voor één van de koppels, waarbij de kans groot is dat het te maken heeft met Lester. Hij had het in het zwembad wel érg gezellig met de vrijgezelle vrouwen. Krijgen we nu een "heel erg boze, boze, boze" Miriam?

Lees ook: Dit zijn de kandidaten van Ex On The Beach 2023