Wendy maakte 215.000 euro over naar Mehmet: "helemaal kapot gemaakt"

Media door Elsemieke

Een nieuw seizoen van 'Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt' is in volle gang. Deze week gaat over het bizarre verhaal van Wendy, die in de sluwe praatjes van Mehmet trapt. "Hij heeft me helemaal kapot gemaakt."

Wendy maakte 215.000 euro over naar Mehmet

Wanneer Wendy in 2019 op vakantie naar Turkije gaat met haar man en kinderen, wordt ze verliefd op de makelaar Mehmet die het gezin aan een vakantiehuisje had moeten helpen. Mehmet is degene die veelvuldig contact zoekt met Wendy en wanneer hij naar Nederland komt, spreken ze af. Dit zorgt ervoor dat Wendy uiteindelijk weg gaat bij de vader van haar kinderen. Er is alleen wel één detail: Mehmet vraagt regelmatig om geld bij Wendy. Wendy is zo verliefd, dat ze het geld overmaakt. "Ik was toen al zo in de ban van zijn verhalen en zijn aandacht."

Avocado's

Het blijft niet bij kleine bedragen. Mehmet heeft namelijk ook een Audi gezien, die hem wel wat lijkt. "Van 38.000 euro. Die heb ik betaald." Wanneer Mehmet een stuk grond ziet waar hij avocado's op wil verbouwen, vraagt hij Wendy om een investering te doen van 35.000 euro.

Pistool

Wat de boel helemaal pijnlijk maakt, is dat het geld van de ouders van Wendy afkomstig is. En dat niet alleen: ook verwaterd het contact met haar vrienden enorm. "Ik had alleen nog maar contact met hem." In totaal maakt Wendy zo'n 215.000 euro over. Wanneer Wendy in het ziekenhuis belandt, leest ze zodra ze uit de narcose komt dat Mehmet het uitmaakt. Als haar ex-man, met wie Wendy nog samenwoont, naar Turkije vertrekt, stuurt hij foto's van een pistool naar Wendy. Ondertussen vraagt hij Wendy gewoon nog om geld. "Gister nog. Of ik 750 euro wilde overmaken. Hij heeft me helemaal kapotgemaakt." 

In de spiegel kijken

Voor het programma Oplichters aangepakt gaat Kees samen met Wendy naar Turkije. Al snel blijkt dat Wendy het zowel geestelijk als lichamelijk zwaar heeft, want ze moet overgeven als ze bij hem zijn. Wanneer ze afspreken, geeft Mehmet aan dat hij een nieuwe investering wil doen. Kostenplaatje? 150.000 euro. Kees gaat de confrontatie aan. "Mehmet, kun jij nog wel in de spiegel kijken?" Ook Wendy praat op hem in. "Jij hebt mij compleet kapotgemaakt."  Mehmet en Wendy treffen een regeling. Omdat Mehmet nog maar 220 euro heeft overgemaakt, besluit Wendy een incassobureau in te schakelen.