Slapen met beha aan: slim of niet?

Sport & gezondheid door Angel

Er zit wel degelijk een verschil tussen een beha overdag of 's nachts dragen. Voor iedere vrouw is dit weer anders. De een vindt het fijn, terwijl de ander er niet op zit te wachten om ook nog eens een beha tijdens het slapen aan te hebben. De vraag is dan ook of het wel slim is om 's nachts een beha te dragen. Daar ga je nu achter komen!

Fabels & feiten

Vroeger werd er weleens gezegd dat het juist goed zou zijn om een beha te dragen tijdens het tukken. Waarom? Zo zouden de borsten niet gaan zakken op een latere leeftijd. Hier zijn de plastische chirurgen niet helemaal mee eens. Maar, voor de vrouw die 's nachts liever wél een beha draagt, zijn speciale slaapbeha's voor ontwikkeld. Toch zijn er wel een aantal nadelen als je met een bustehouder wilt dutten.

Slapen met beha aan: dit zijn de nadelen

Hoewel de beha overdag weinig tot geen problemen veroorzaakt, is dat een ander verhaal dan 's nachts. Een bustehouder kan namelijk je bloedsomloop belemmeren, vooral als je een beha draagt met beugel. Dit komt doordat de beha strak tegen je huid wordt gedrukt tijdens het slapen, ouch. Ook worden de borstspieren vernauwd. Dit beperkt ook de bloedstroom naar de zenuwen in bijvoorbeeld je armen. Niet heel fijn dus. Een sportbeha is helaas geen oplossing, dit komt door de strakke band. Die kan je borstweefsel beschadigen. Je kunt zelfs duizlig worden of kramp krijgen. In de ergste gevallen kun je een schimmelinfectie op je borsten krijgen. Als je een beha draagt die je net niet goed past (vooral tijdens het slapen) wordt de beha sneller warm en vochtig, wat een feestje is voor een opkomende schimmelinfectie.

Ben je een slechte slaper? Dan kun je beter zonder beha slapen. Je kunt er een rusteloos gevoel van krijgen. Daarnaast kan het je huid ook irriteren vanwege de bandjes en haken. 

Slim of niet?

Elke borstpartij is uniek. Als je zware borsten hebt en gewoon niet de steun kan missen tijdens het slapen, is een speciale slaapbeha handig. Kies dan wel een zachte en naadloze beha, zodat je de bovenstaande nadelen zoveel mogelijk kunt vermijden. Het zou extra comfortabel kunnen liggen als je een maat groter neemt. Zo weet je zeker dat het niet te strak zit tijdens het slapen. Overweeg je om met een beha aan te slapen? Denk dan goed na of het je echt gaat helpen.

Lees ook: Zo bouw jij jouw perfecte beha garderobe op