Zo bouw jij jouw perfecte beha garderobe op

Mode & trends door Maya Luz

Beha's, niet iedere vrouw is een fan van ze, maar de meeste van ons dragen ze toch iedere dag. Het is voor velen een essentieel kledingstuk, dus is het ook belangrijk om een goede collectie te hebben! Maar waar moet je in hemelsnaam beginnen? Dit is hoe jij jouw perfecte beha garderobe opbouwt.

Lees ook: Is het slecht om te slapen met je beha aan?

Shop per silhouette

Beha's heb je in veel verschillende soorten. Dus kan het soms vrij lastig zijn om er eentje te kiezen die bij jou past. Ga voor het maken van deze keuze na hoe je wil dat je borsten eruit zien met een beha aan. Ben je bijvoorbeeld fan van een lift, of hou je ervan als je borsten wat meer naar voren komen te staan? Je hoeft natuurlijk je niet aan een specifieke stijl te houden. Ga voor jezelf na wat jij bij jezelf mooi vindt staan, maar ook wat je comfortabel vindt zitten.

Je kunt de verschillende soorten beha's ook selecteren per soort outfit. Zo zorg je ervoor dat je beha altijd mooi aansluit op je outfit. Denk hierbij aan het investeren in een strapless beha of een beha met een lage rug.

via GIPHY

Denk aan de juiste kleuren en stofjes

Iedere complete beha garderobe beschikt ook over verschillende kleuren beha's. Voor welke kleuren je gaat is bijna volledig aan jou. Het hangt af van wat jij graag draagt en waar jij je sexy in voelt. Wel is het aan te raden om sowieso te investeren in een nude beha. Deze kun je namelijk onder witte kleding dragen zonder dat dit doorschijnt. Een zwarte beha is ook een handige basic om te hebben. En voor een pikante look is rood een musthave!

Op het gebied van materiaal is het altijd verstandig om een aantal beha's te hebben die niet te detecteren zijn onder je kleding. Een beha met veel kant is bijvoorbeeld erg opvallend onder een t-shirt. 

Ken je borsten goed

Nu heb je voor jezelf een goed beeld kunnen krijgen van welke beha's je allemaal nodig hebt. Maar voordat je de winkel ingaat, is het essentieel om je bewust te zijn van je cupmaat. Veel vrouwen dragen tegenwoordig een verkeerde maat beha. Wanneer je een verkeerde maat draagt kan de beha gaan irriteren, bijvoorbeeld omdat deze te strak zit. Ook kunnen je borsten niet lekker in de cups zitten, bijvoorbeeld doordat je borsten uitpuilen. Het dragen van de juiste maat lost deze problemen op. Weet je niet wat jouw perfecte maat is? Vraag dan om hulp bij de winkel! Je zal jezelf achteraf erg dankbaar zijn.

Lees ook: De mooiste lingerie voor de feestdagen