Waarom het dragen van de juiste bh-maat zo belangrijk is

Lichaam door Chloe

Een goede bh vinden is een behoorlijke uitdaging. Hij moet mooi zijn en ook nog eens overal lekker zitten. Daarnaast is het ook heel belangrijk om de goede beha-maat te dragen. Waarom leggen wij je in dit artikel uit.

Een te grote bh-maat

Wanneer je een te grote beha draagt, dan krijgen je borsten geen steun. Dit geldt niet alleen voor de cupmaat, maar ook voor de omvang. Misschien koop je expres een wat grotere omvangmaat, omdat je denkt dat dat lekkerder zit. Toch kan je dat beter niet doen, aangezien 85% van de steun hier vandaan komt.

Een te kleine bh-maat

Met een te kleine bh-maat worden je borstel afgekneld. Dit kan niet alleen vervelend zitten, maar het vermindert ook de doorbloeding naar je borsten. Daarnaast kan een kleine beha er ook voor zorgen dat het er gek uitziet onder je kleding. Je borsten kunnen namelijk opbollen waardoor er twee delen ontstaan en dat ziet er natuurlijk heel raar en onnatuurlijk uit.

De juiste maat

Het dragen van een goede beha-maat is dus erg belangrijk. Laat daarom je borsten opmeten in een lingeriewinkel, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt. Wist je bijvoorbeeld al dat je borsten minimaal zes keer in je leven veranderen? Niet gek dus om dit ook op latere leeftijd gewoon nog te doen.