Aha! Dus hiervoor dient dat kleine ‘zakje' aan de binnenkant van je ondergoed

Lichaam door Valérie

Het is je vast en zeker een keer opgevallen. De meeste slips hebben een klein stukje extra stof aan de binnenkant. Vaak met een opening aan de voor- en achterkant. Wat voor functie heeft het nu precies? Je kunt je huissleutel of een tampon erin bewaren, maar dat zit niet zo lekker... Toch heeft dit stukje wel degelijk nut.

Lees ook: Kan je menstruatiecyclus echt gelijklopen met vriendinnen?

Zorg voor je lady parts

Het stukje stof zit er niet voor niets. Dit 'zakje' beschermt namelijk je vulva! Jij weet zoals geen ander dat het vrouwelijk geslachtsorgaan enorm gevoelig is. Het kleine zakje in het ondergoed zorgt ervoor dat je foef goed geventileerd blijft. Het zakje heeft als ware een ademfunctie. Je vrouwelijke geslachtsorganen hebben door dit stukje extra stof meer ruimte om te ‘ademen’. Hierdoor gaat het minder 'broeien'. Het extra stukje stof dient ook als een bescherming tegen invloeden van buitenaf die je lady parts kwaad kunnen doen, zoals bacteriën die ontstekingen en irritaties veroorzaken. 

Het zakje in je ondergoed dient er ook voor om de spanning op je vulva te verminderen. Dit komt vooral goed uit wanneer je geregeld strakke kleding draagt, zoals jeans. Wanneer je een (te) strakke jeans aan hebt, kan het voorkomen dat die naden door wrijving voor irritatie zorgen down under. Denk aan veel druk op je vrouwelijke geslachtsorganen, rode bultjes, irritatie en roodheid. 

Dit soort irritaties komt vaak voor. Je beweegt nou eenmaal veel op een dag. Lopen, fietsen, rennen, noem maar op. Met het extra zakje in je ondergoed ben je dus beter beschermd tegen irritaties bij je vrouwelijke geslachtsorganen. Fijn, toch? 

Lees ook: Wat doe je met een man die egoïstisch is in bed?