Eerste hulp bij ongelijke borsten

Lichaam door Marleen_S
Moeder natuur heeft de boel niet altijd even gelijk verdeeld. Zeker als het op onze borsten aankomt. Ze zijn te groot, te klein of een combinatie van beiden. En vooral dat laatste kan knap lastig. Zo verdoezel jij je ongelijke borsten!

 
Het begint al bij je puberteit. Krijg je eindelijk die langverwachte borsten, zijn ze ongelijk! Iedereen zei dat het wel bij zou trekken, maar helaas. Nog steeds loop jij rond met inmiddels twee verschillende cupmaten.

E.H.B.O.(B)
Oftewel Eerste Hulp Bij Ongelijke Borsten. Iedereen heeft het, maar bij lang niet iedereen valt het op. Als je zo langzamerhand een ingrijpende operatie overweegt vanwege al die starende blikken, wacht nog heel even en lees de volgende tips. Wij zeggen: camoufleren kun je leren!

 
Bh-vulling
Het ligt erg voor de hand, maar eigenlijk durf je er niet om te vragen als je halfnaakt in het pashokje staat: bh-vulling. Toch kan het wonderen verrichten als je borsten meer dan een cupmaat van elkaar verschillen. Lingeriezaken zoals Hunkemöller hebben ze gegarandeerd. Koop een bh die om je grootste borst past. Trek het bh-bandje rond de kleinste borst iets meer aan en stop de vulling in de cup. Voila, niemand die jouw kleine geheimpje zal ontdekken! Of Schaf een Pick Your Perfect Pair Bra aan. Een geschenk uit de hemel voor vrouwen met ongelijke borsten, want je kunt je eigen bh samenstellen. Bepaal voor elke borst de cupmaat, kies een leuk kleurtje ? of twee verschillende ? en bepaal de taillewijdte. I-de-aal! We weten niet of ze ook in Nederland bezorgen.
 
Cover up
Nee, je hoeft niet gelijk een jurk aan te trekken in maatje bungalowtent, maar strakke tops kun je beter vermijden. Of bovenkleding dat je borsten accentueert zoals strakke jurkjes en stretch tops. Kies liever voor een blouse, een doorschijnende top met ruches of een mooie strik aan de voorkant. Dat leidt de aandacht af.

Printje hier en daar
Een mooie bloemenprint of leuke stipjes: haal alles uit de kast, want ook een printje zorgt dat het niet opvalt dat je ongelijk bedeeld bent. Helemaal als je er nog een leuk spijkerjasje ? helemaal hip deze zomer ? overheen draagt.
 

Accessoires

Accessoires maken de outfit af. Maar voor vrouwen met een ongelijke voorgevel doen ze nog veel meer dan dat. Als niet graag hebt dat mensen naar je borsten kijken, zorg dan dat ze iets anders hebben om naar te gluren. Zoals opvallende oorbellen of een mooie sjaal. Zeker als je een sjaal in de lengte draagt - dus niet om je nek heen geslagen ? kun je hem mooi over je kleinste borst heen draperen.
 
Hé, decolleté!
Jazeker! Grote, kleine of ongelijke borsten. Wees niet bang om ze te laten zien. Dat hoeft niet à la Pamela Anderson, maar een v-hals shirt kan echt geen kwaad. Om te verdoezelen dat de ene borst wat kleiner is, draag je er een hempje onder met een kanten randje of in een leuk kleurtje.
 
Driehoeksverhouding
De zomer breekt aan en waar iedereen rondparadeert in leuke bikini?s, lijkt dit niet voor jou te zijn weggelegd. Ho, stop, dat is absoluut niet waar! De meeste badpakken en bikini?s hebben tegenwoordig uitneembare vullingen. Stop hier een speciale bh-vulling die tegen water kan in, en je ziet niets van jouw ongelijke borsten. En koop in plaats van een beugelbikini ? uitfloepgevaar! ? een triangel- of een bandeaubikini. Met deze modellen kun je net zolang met de touwtjes frutselen zodat beide borsten, groot of klein, blijven zitten waar ze horen. Zo lijkt de bolling bij de één niet groter dan bij de ander.

Heb jij last van ongelijke borsten?