Zo blijf je lekker in beweging als je vanuit huis werkt

Sport & gezondheid door Maya Luz

Thuiswerken klinkt een beetje als een ding uit de coronatijd, maar bij veel bedrijven is het blijven hangen. Sommige mensen werken hybride, anderen volledig vanuit huis. Maar als je de hele dag thuis bent, kom je vaak niet echt aan bewegen toe. Dit is hoe je ervoor zorgt dat je toch in beweging blijft als je thuiswerkt.

Lees ook: Laptop schoonmaken? Zó doe je dat

Investeer in een sta bureau

Veel kantoren hebben ze al, en voor thuis is het ook een hele fijne investering. Een sta bureau is ontzettend fijn om achter te werken omdat je op die manier niet constant onderuit gezakt in je bureaustoel zit. Dit maakt het ook goed voor je postuur. Staan is niet per se bewegen, maar het is zeker beter dan constant zitten. Ga voor een bureau dat je zelf kunt verstellen, zodat je kunt kiezen wanneer je wil staan en wanneer je wil zitten. Zorg ervoor dat je ieder uur van je werkdag even gestaan hebt om je beentjes wakker te houden. Dit sta bureau van Worktrainer is bijvoorbeeld erg fijn.

Ga wandelen tijdens je pauze

Als je tijd hebt voor een pauze, kun je deze goed gebruiken om even te gaan wandelen. Neem de hond mee uit en haal een frisse neus. Hierdoor kom je ook even buiten, wat erg fijn is als je iedere dag thuiswerkt. Gebruik deze wandeling eventueel ook voor productieve dingen. Loop bijvoorbeeld even langs de supermarkt om wat lekkers te halen voor bij de lunch of haal een latte om je door de rest van je werkdag heen te slepen.

Doe tussendoor huishoudelijke klusjes

Als je aan het thuiswerken bent, zullen er waarschijnlijk een paar momentjes zijn waarop je niks te doen hebt. Hoe vaak dit voorkomt hangt natuurlijk af van hoe druk je baan is. Maar doordat er geen collega's om je heen lopen die je kunnen vertellen dat je constant aanwezig moet zijn, kun jij gebruik maken van de mogelijkheid om even wat klusjes te doen. Doe bijvoorbeeld de vaat, haal de stofzuiger door je thuiskantoortje heen of doe een wasje in de wasmachine. Als je een paar keer op een dag dit soort dingen doet hou je je huis schoon en netjes, en blijf je in beweging!

Begin je werkdag met een work-out

Je dag beginnen met een work-out zorgt voor een frisse start. Als je weet dat je tijdens je werkdag geen tijd hebt om achter je laptop vandaan te komen, is dit de manier om toch even te bewegen. Je kunt een rondje hardlopen of naar de sportschool gaan. Maar als je absoluut geen ochtendmens bent en liever wat langer in bed blijft liggen, kun je ook thuis wat oefeningen doen. Investeer in een fijn yogamatje en doe een snelle thuiswork-out. 

Investeer in een loopband voor tijdens het werken

Als je een sta bureau hebt, kun je deze combineren met een speciale loopband. Op Tiktok zijn ze steeds vaker te zien: loopbandjes die je onder je bureau kunt zetten zodat je lopend kunt thuiswerken. Dit is ideaal voor mensen die absoluut niet stil kunnen zitten en die graag een actieve levensstijl behouden. Je kunt de loopband alleen beter wel uitzetten tijdens meetings waarbij je camera aanstaat.

@julesacree I took the advice from the peeps of TikTok and got the treadmill for under my standing desk, and I LOVE IT. I’ve been walking so much, and it it really puts me in the zone. Deep focus mode turned on ✅ ~ work from home life. #desktreadmill #desksetup #wfhlife ♬ Okinawa Pier - FloFilz

Lees ook: Scrapbooking voor beginners: deze spullen heb je áltijd nodig