Morning: dit zijn de lekkerste ontbijtjes to go

Eten door Jennifer

Het ontbijt is een belangrijke maaltijd van de dag. Wanneer je ontbijt, krijg je meteen energie voor een halve dag. Alleen heeft niet iedereen tijd voor het ontbijt. Soms moet je je haasten voor de trein. Neem dan één van deze ontbijtjes to go mee, zodat je toch snel kan ontbijten voor werk.

Lees ook: Is warm ontbijten gezonder? We vroegen het aan een expert

Drinkontbijt met havermout, banaan en aardbeien

Ingrediënten

  • 600 ml yoghurt
  • 2 bananen (in stukjes)
  • 20 aardbeien (door de helft)
  • 8 el havermout
  • 4 el sesamzaad (geroosterd)
  • Muntblaadjes
  • Evt. trosje bessen

Bereiding

Als je weinig tijd hebt ’s ochtends, dan is het drinkontbijt een hele goede oplossing. Ontbijtjes to go zijn altijd makkelijk en snel en daar voldoet een drinkontbijt zeker aan. Daarnaast vult het je maag goed genoeg tot de lunch. Hopelijk heb je wel een blender, want dat is zeker handig voor een goed drinkontbijt. Mix vervolgens de yoghurt met de bananenstukjes, aardbeien en havermout tot een gladde smoothie. Voeg daarna de sesamzaad toe en mix het nogmaals kort. Schenk de smoothie in je to go-beker of een glas en maak het af met een muntblaadje en eventueel trosje bessen.

Yoghurt met gebakken appelstukjes

Ingrediënten

  • Appel
  • Rozijnen
  • Kaneel
  • Suiker
  • Yoghurt of cracker/rijstwafel

Bereiding

Soms heb je niet veel ingrediënten in huis. Gelukkig kun je ook ontbijtjes to go creëren zonder bijzondere ingrediënten. Hopelijk heb je in ieder geval wel nog yoghurt of crackers, appels, rozijnen, kaneel en suiker op voorraad. Dat is namelijk alles wat je nodig hebt voor dit recept. Snijd allereerst een appel in stukjes en bak deze in een pan. Doe de appelstukjes in een bakje en voeg hier wat rozijnen, een snufje kaneel en suiker aan toe. Zo ontstaat een heerlijke vulling, die je in elke appeltaart vindt. Eet je mengsel nu met wat yoghurt, kwark of bijvoorbeeld op een cracker of rijstwafel. Yum!

Eiermuffins met groenten (6 stuks)

Ingrediënten

  • 50 ml (amandel)melk
  • 8 eieren
  • 1 paprika
  • 1 à 2 prei
  • Zout en peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gram feta

Benodigdheden

  • Muffinvormpjes
  • Mengkom

Bereiding

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de egg muffin van de McDonalds. Nou, zo’n eiermuffin kun je ook gewoon zelf maken. Het kost je wel ietsje meer tijd, maar het kan in principe nog op een ochtendje. Verwarm de oven meteen voor, zodra je wakker wordt. Doe dit op 180 graden. Vet ook alvast de muffinvormpjes in en snijd daarna de groenten fijn. Gooi vervolgens de eieren in een mengkom en kluts deze los met een vork, samen met de (amandel)melk. Voeg hier nog een flinke snuf zout en peper aan toe en de paprikapoeder. Doe daarna de groenten in de muffinvormpjes en verdeel de feta over de vormpjes. Giet dan het eimengsel eroverheen en schuif de muffinvormpjes in de oven. Bak je muffins 25 à 30 minuten totdat het ei gestold en gaar is. You lovin’ it?

Appel kaneel donuts (10 stuks)

Ingrediënten

  • 200 gram appelmoes
  • 2 el dadelspread
  • 2 eieren
  • 75 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • 2 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Zout
  • 1 appel

Benodigdheden

  • Donutvorm (of muffinvormpjes)

Bereiding

In een lijstje met ontbijtjes to go kan een zoet ontbijtje niet ontbreken. Wel weer een ontbijt waar je even de tijd voor moet nemen, zeker een half uur. Al maak je hier wel iedereen jaloers mee op werk of school! Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden en vet alvast de siliconen donutvorm lichtjes in. Heb je geen donutvorm? Maak dan muffins in plaats van donuts. Klop nu de eieren los samen met de appelmoes en dadelspread. Roer hier vervolgens de havermout, bloem, kaneel, bakpoeder en een snufje zout doorheen. Snijd daarna de appel in kleine blokjes en roer dit ook door het beslag. Verdeel nu het beslag over de donut/muffinvormpjes en schuif de vormpjes in de oven voor zo’n 20 à 25 minuten. Controleer na 20 minuten met een prikker of je donuts gaar zijn. Laat de donuts vervolgens nog minimaal tien minuten afkoelen, terwijl je jezelf ondertussen gereedmaakt voor vertrek. Haal ze daarna uit de vormpjes en zet ze op een bord. Eventueel kun je de donuts/muffins versieren met gesmolten, witte chocolade, maar zonder zijn ze net zo lekker!

Havermout met gesmolten speculoos

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 40 gram havermout
  • Snufje kaneel (naar smaak)
  • 80 ml amandelmelk
  • 15 gram vanille proteïnepoeder

Bereiding

Het liefst zoek je natuurlijk naar snelle ontbijtjes to go. Daarom eindigen we met een snel, makkelijk en lekker ontbijt, waarvan je wél energie krijgt voor twee. Prak allereerst een deel van de banaan en voeg dit in een magnetronbestendig bakje. Gooi hier daarna 40 gram havermout overheen en strooi er wat kaneel bovenop. Giet vervolgens 80 ml amandelmelk erbij en roer het mengsel wat door elkaar. Schuif het daarna een minuut in de magnetron. Ready? Gooi dan nog 15 gram vanille proteïnepoeder op je havermout en maak het af met enkele plakjes banaan en een theelepel gesmolten speculoos. Mmm, eet smakelijk!

@fitfood.cheryl Mijn favoriete onbijtje, die ik eigenlijk bijna elke dag eet 🙈😍 #afvallen #gezond #gezonderecepten #foryou #fyp ♬ Upside Down (feat. Charlie Puth) - JVKE

Lees ook: Deze populaire ontbijtjes zijn ongezonder dan je denkt