De guide voor eten in Parijs als je snel last hebt van je buik

Eten door Zita

Als je van lekker eten en drinken houdt, dan is Parijs een walhalla voor je. Je geniet hier van de lekkerste kazen, broden, wijnen, en nog meer kaas. Ondanks dat deze dingen enorm lekker zijn, is onze buik het niet altijd eens met een Parijs dieet. Bezoek je binnenkort deze stad van de liefde (en eten), lees dan snel verder, want wij vertellen je hoe je geen last krijgt van je buik als je deze stad bezoekt.

Algemene tips

Als je voedselintoleranties hebt of je wil liever niet iets eten, is het handig om wat woorden in het Frans te kennen waarmee je dit uitlegt als je ergens eet. ‘Ne mange’ betekent dat je iets niet eet en ‘sans’ betekent ‘zonder’. Zo zeg je bijvoorbeeld dat je geen gluten eet of zonder gluten wil. Probeer ook toeristische trekpleisters voor eten te vermijden. Zij hebben vaak geen allergenenlijsten.

Een uitgebreid, vegan ontbijt

Hoewel ontbijt in het Frans ‘petit dejeuner’ is, is het beter om je ontbijt niet ‘petit’ te houden maar juist uitgebreid. Zeker wanneer je per dag veel wandelt en alle Franse hotstops wil bezoeken is het verstandig goed te ontbijten. Veel ontbijttentjes bieden vegan en glutenvrije producten aan, wat ideaal is al je snel last hebt van de vele carbs die het Franse menu biedt. Tuurlijk mag je ook kiezen voor de crêpes en wafels, maar of je buik hier ook zo blij mee is, is niet zeker.

Vezelrijke lunch

Voor de lunch ga je voor een typisch Franse lunch. En voor de lunch mag je ook zeker de tijd nemen. Het personeel stuurt je dan ook niet weg zodra je je eten op hebt en je mag even lekker uitbuiken. Om je buik niet van slag te maken, bezoek je bijvoorbeeld de lunchtent Aujourd’hui Demain, waar ze veel kleur- en vezelrijke lunchgerechten op het menu hebben staan. Ook hier bieden ze vegan en glutenvrije producten, waar je buik blij mee zal zijn.

Avondeten met wijn

Als je in Parijs bent, is een glaasje wijn niet te missen. Als je op zoek bent naar een menu waar je zelf de allergenen van wijn ziet, bezoek dan La retraite Come. Hier vind je niet alleen signature gerechten uit Frankrijk, maar ook Mexicaanse en Aziatische invloeden. Ze serveren hier Franse wijnen, die gelukkig enigszins mild zijn voor je buik. Zoek een plek waar ze ook groenten serveren, want daar is je buik meer dan blij mee tijdens je tripje in Parijs.