5 x soorten koffie die heerlijk zijn op een frisse herfstochtend

Eten door Jennifer

Als je aan de herfst denkt, denk je aan frisse ochtenden, sweaters, verkleurde bladeren en natuurlijk de pumpkin spice latte. Al bestaan er veel meer koffiesoorten, die lekker zijn op een koude herfstochtend! Van deze soorten koffie wil jij vast wel een bakkie of twee.

Lees ook: Zo laat zou je pas je eerste koffie moeten drinken

Herfstkoffie #1 - Hazelnut Mocha

De Hazelnut Mocha koffie is een echte Starbucks klassieker rond de feestdagen. Al kun je de koffie in de herfst gewoon zelf maken! Verwarm allereerst de melk (240 ml) op mediumhoog vuur. Voeg hier vervolgens wat hazelnootsiroop, iets meer (donkere) chocoladesiroop en twee shotjes espresso aan toe. Roer dit tot een glad en dik mengsel. Giet het in een mok en top de koffie af met opgeschuimde melk of een toef slagroom. Strooi er eventueel nog wat chocoladepoeder overheen.

@healthiir Merry Christmas Eve! #hazelnutmocha #starbucksholidaydrinks #starbucksdrinksathome #veganstarbucks #coffeerecipehealthy ♬ original sound - Larbi Elo

Herfstkoffie #2 - Pumpkin Maple Spice ijskoffie

Wie kent de zoete maple syrup niet, die Amerikanen altijd over hun pancakes gieten? Nou, daarmee kun je ook een heerlijke herfstkoffie maken. Voor de Pumpkin Maple Spice ijskoffie heb je wel even wat pompoenpuree nodig. Vervolgens is het handig om een blender te gebruiken. In dat geval mengen de ingrediënten extra goed. Heb je geen blender? Dan kun je alles ook mixen met een klopper. Voeg nu alles bij elkaar: de pompoenpuree (+/- 18 gram), twee shotjes espresso, melk (120 ml), maple syrup, een beetje vanillesiroop, pumpkin spice kruiden en een klein beetje zout. Giet vervolgens het mengsel in een glas met ijsklontjes en voeg eventueel nog extra maple syrup toe. Top de koffie af met een toef slagroom en pumpkin spice kruiden.

Herfstkoffie #3 - Salted Caramel Latte

Als je dol bent op een latte macchiato, dan waardeer je deze herfstkoffie zeker. De Salted Caramel Latte is een zoete variant op de klassieke latte. Schuim allereerst wat melk op, waarna je dit toevoegt aan een glas met een laagje karamelsiroop. Voeg daaroverheen twee shotjes espresso en top het eventueel af met slagroom en/of nog wat karamelsiroop. Yum!

@caffeinication Salted Caramel Latte with @nespresso 😋🎄 #caffeinication #coffee #vertuo #nespressomoments #familyrecipe ♬ original sound - Caffeinication

Herfstkoffie #4 - White Chocolate Mocha ijskoffie

In tijden dat de zon later opkomt en je langer in het duister leeft, heb je ’s ochtends gewoon even een boost energie nodig. Dankzij de White Chocolate Mocha ijskoffie krijg jij zeker genoeg energie in de ochtend! Om deze herfstkoffie te maken begin je met een klein laagje witte chocoladesaus. Daar voeg je vervolgens hazelnootsiroop aan toe en koffie (ongeveer de helft van het glas). Roer dit even door elkaar en gooi daarna de ijsklontjes erbij, tot het glas voor 3/4e deel gevuld is. Maak het af met melk en tot slot nog wat slagroom. Goedemorgen!

Herfstkoffie #5 - Pumpkin Chai Latte

Tot slot nog een herfstkoffie met pompoen, omdat pumpkin hét ingrediënt is van de herfst. Ga voor deze variant van cookieandkate om nog een beetje aan de calorieën te denken. Breng allereerst water (120 ml) aan de kook in een steelpannetje en haal deze van het vuur, voordat je er een theezakje (spicy chai) inhangt. Zodra de thee volledig eruit is, voeg je hier de pompoenpuree (+/- 36 gram), amandelmelk (120 ml), maple syrup, vanillesiroop en pumpkin spice kruiden aan toe. Klop de ingrediënten door elkaar en voeg er al roerend eventueel nog wat maïzena aan toe voor een extra romige latte. Gooi de hele mix hierna nog even in de blender voor een minuut of twee. Daarna kun je het opnieuw kort verwarmen in het pannetje, waarna je het in je mok giet. Top de Pumpkin Chai Latte koffie af met wat slagroom en eventueel een kaneelstokje.

Lees ook: Koffie addict? Van dit gezondere drankje krijg je net zoveel energie