Dit zijn de beste fruitsoorten om te eten als ontbijt om je dag gelijk goed te beginnen

Eten door Maya Luz

Fruit eten is goed voor ons! Dat wordt ons al ons hele leven aangeleerd, en daar zit een goede reden achter. Om onze dag goed te beginnen, is een stuk fruit eten bij ons ontbijt zeker een goed idee! Dit zijn de beste fruitsoorten om te eten als ontbijt om je dag gelijk goed te beginnen.

Lees ook: Op deze manier kookt je pan nooit meer over

Citrusvruchten

Citrusvruchten zoals grapefruit, citroen en sinaasappel, zijn een geweldige bron van vitamine C, vezels en potassium. Daarnaast bevatten ze verschillende ontstekingsremmende en detoxende bestanddelen die je gezondheid een boost kunnen geven!

Appels

Appels zitten bomvol met vitamine C, vezels en antioxidanten. Daarnaast zijn appels ook erg goed voor je immuunsysteem. Dat verklaart de uitspraak 'an apple a day, keeps the doctor away'! Appels kunnen zelfs behulpzaam zijn wanneer je last hebt van seizoensgebonden allergiën.

Appels zijn ideaal om te eten als ontbijt omdat ze zo makkelijk zijn om mee te nemen. Als je haast hebt, kun je altijd snel een appels oppakken om onderweg te eten. Ook zijn ze erg lekker om toe te voegen aan je ontbijt, ze zijn overal lekker bij! De ideale portie is een appel die even groot is als je vuist.

Frambozen

Frambozen zijn klein maar fijn! Deze fruitsoort is net als veel andere een hele goede bron van vitamine C en vezels. Omdat we het stukje fruit in zijn geheel eten, zijn ze ook een goede bron van antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen. Doe ze dus vooral door je yoghurt of je smoothies in de ochtend!

Granaatappelpitjes

Granaatappelpitjes worden vaak over het hoofd gezien, maar ze zijn ontzettend goed voor je! Deze fruitsoort is een goede bron van een specifieke antioxidant die zou kunnen helpen met het voorkomen van verschillende soorten kanker. Daarnaast is granaatappel rijk aan vitamine C en vitamine K, vezels, potassium en foliumzuur. Doe dus vooral een handje van deze pitjes in je yoghurt tijdens je ontbijt.

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn altijd goed! Deze kleine maar fijne besjes zijn rijk aan vitamine C, vezels, mangaan en antioxidanten zijn erg goed zijn voor de gezondheid van je hart. En blauwe bessen zijn misschien klein, maar ze vullen enorm! Een handje vol bessen toevoegen aan je ontbijt is dus zeker een goed idee.

Kiwi

Kiwi's zijn misschien niet even populair als bijvoorbeeld appels en bananen, maar ze zijn ontzettend goed om te eten als ontbijt. Kiwi's zijn ontzettend rijk aan vitamine C, wat erg goed is voor je immuunsysteem. En de grote hoeveelheid vezels die je binnenkrijgt bij het eten van een kiwi is ook erg goed voor je, voornamelijk je spijsvertering.

Banaan

Bananen zijn zo makkelijk om even snel in je tas te doen. Dat maakt ze de ideale vrucht om mee te nemen als ontbijt wanneer je haast hebt. Bananen zijn rijk aan vezels, verschillende B vitamines en mineralen zoals magnesium en potassium.

Lees ook: 4 fruitsoorten die je gewoon met schil kunt eten