4 fruitsoorten die je gewoon met schil kunt eten

Eten door Chloe

We hebben allemaal zo onze voorkeuren. De één vindt een appel met schil eten echt niet lekker, terwijl de ander er geen problemen mee heeft. Maar wist je dat er naast appels nog meer fruitsoorten zijn die je gewoon met schil kunt eten? Wij zetten ze hier op een rijtje.

Gezond

Het zal je misschien verbazen, maar je kan echt van ontzettend veel fruitsoorten de schil gewoon eten. Ook hier zitten enorm veel vitaminen in en dus is het zonde om deze zomaar de prullenbak in te gooien. Wij hebben een aantal fruitsoorten voor je verzameld waarvan je waarschijnlijk nog niet wist dat je ook de schil gewoon kan opeten.

Kiwi

Je moet er even aan wennen, maar ook van kiwi kan je gewoon de schil eten. De schil van een kiwi zit vol met vezels en vitamine C. Zonde dus om alleen het vruchtvlees op te eten. Daarnaast is het ook nog eens praktisch, want je kan op deze manier overal een kiwi eten, zonder gedoe.

Banaan

Deze zag je waarschijnlijk niet aankomen, maar ook van banaan kan je de schil gewoon eten. Nou horen we je denken: 'Dat kan toch nooit lekker zijn.' Bananenschillen zijn namelijk behoorlijk ruw. We raden dan ook niet aan om de schil zo naar binnen te werken, maar je kan hem prima als ingrediënt gebruiken. Als je hem kookt wordt hij namelijk een stuk zachter. Je zou het dan voor een smoothie kunnen gebruiken, maar je kan er ook thee van maken.

Watermeloen

De schil van een watermeloen verwijderen kan een behoorlijke klus zijn. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Van de watermeloen kan je de schil namelijk ook prima eten. Wat ook erg lekker is, is om de schil te bakken. Een heerlijke en gezonde snack!

Sinaasappel

Sinaasappelschil gebruiken we vaak als decoratie of laten we zitten als we het in een cocktail doen. Maar wist je dat je de schil ook gewoon los kunt opeten? Denk er maar eens over na: op gebakjes zie je ook vaak een klein reepje sinaasappelschil ter decoratie. Deze eet je waarschijnlijk ook gewoon op.