Holy moly! Deze Baileys chocobombs houden jou warm deze winter

Eten door Jennifer

De chocobombs gaan al een tijdje viral op TikTok. Deze chocoladebommen ontploffen letterlijk in je mok, waarna er een heerlijke warme chocomelk ontstaat. En met deze bijzondere Baileys chocobombs wordt het nóg lekkerder en gaan jullie waarschijnlijk heel goed tijdens de feestdagen.

Lees ook: Smullen maar: Baileys komt met nieuwe limited edition-smaak: Baileys Tiramisu

Dit heb je nodig

Als je zoekt naar een speciaal toetje voor de feestdagen, ga dan voor deze Baileys chocobombs. Dankzij dit recept van Bouwhuis creëer jij een feestelijk dessert met boozy smaak. Hier slaat ieders hoofd van op hol!

· 300 gram pure chocolade

· 6 theelepels cacaopoeder

· 150 ml Baileys

· Siliconen bolvorm

· Steelpan

· Spuitzak

Zo maak je de Baileys chocobombs

1. Allereerst smelt je de pure chocolade au-bain marie. Zet hiervoor een pan met water op het vuur en leg hier een hittebestendige schaal of pan bovenop. Vervolgens leg je de chocolade in de schaal en wacht je tot het smelt. Roer de chocolade ook af en toe even door.

2. Vul nu je siliconen bolvorm op met een deel van de gesmolten chocolade. Bedek elke halve bol tot aan de rand met chocolade. Laat dit vervolgens minstens 10 minuten uitharden in de vriezer. Haal dit daarna uit de vriezer en maak nog een laagje chocolade, waarna je het weer even invriest.

3. Haal vervolgens de chocoladevormpjes héél voorzichtig uit je siliconen bolvorm. Leg ze veilig op een grote schaal of groot bord en bewaar dit even in de koelkast.

4. Vul nu opnieuw de siliconen bolvorm en herhaal alle stappen, zodat je de andere helft van de chocobombs hebt.

5. Tijdens het wachten op je chocobombs verwarm je de Baileys in een pannetje op laag vuur. Voeg daar de overgebleven chocolade aan toe, wanneer de Baileys nog net niet kookt.

6. Roer alles door elkaar. Laat de Baileys ganache daarna even afkoelen.

7. Giet het mengsel dan in een mixer en klop het luchtig. Vul vervolgens de spuitzak met de Baileys ganache.

8. Nu vul je de halve bollen met ieder een theelepel cacaopoeder en een bolletje Baileys ganache.

9. Zet daarna een pan op het vuur. Zorg dat je de onderkant een beetje opwarmt, maar wel schoon is. Zet de pan daarna op z’n kop.

10. Houd de onderkant van een lege, halve bol tegen de warme onderkant van de pan aan. Zet deze halve bol vervolgens op je gevulde bol. Zo ontstaan uiteindelijk de ronde chocobombs. Tada!

11. Maak je Baileys chocobombs tot slot af met wat lijntjes chocolade voor de finishing touch.

@pickyeaterblog #baileys #hotchocolatebomb has a adult friendly twist on a new classic! #fyp #lovechocolate #sweettreats #hotchocolate #hotcocoabombs #hotcocoa ♬ Fall In Love - Bailey Zimmerman

Lees ook: Kersttoetje tip: de heerlijke Baileys Freakshake