Lifestyle / Eten
Eten

Deze chocolate bombs gaan viraal op Instagram

Met de winter in het vooruitzicht wordt het tijd om onze warme chocolademelkrecepten weer uit de kast te halen. De tijd waarin we gewoon een schepje cacaopoeder in een glas melk gooien, is voorbij. Dat kan namelijk veel spectaculairder: chocolademelk maken met hot chocolate bombs. En ja, het is net zo lekker als het klinkt.

Hot chocolate bombs

Lees ook: Smullen: Deze pin­da­kaas-Snic­kers chee­se­ca­ke is om je vingers bij af te likken

Zo makkelijk als het maar kan

Een hot chocolate bombs klinkt misschien ingewikkeld om te maken, maar dat is het zeker niet. Het is een balletje chocolade, gevuld met mini marshmallows of ander lekkers. Je dropt ‘m in een mok, giet er warme melk overheen en voilà: je hebt chocolademelk. Eigenlijk net zo makkelijk als de gewone bath bombs, maar veel leuker - en lekkerder.

Zelf maken

Is je vriend(in) binnenkort jarig en weet je nog niet wat je moet geven? Of wil je je oma een keer verwennen? Geef dan eens homemade chocoladebommen. Wedden dat ze daar heel blij van worden? Persoonlijk, lekker en zeker een succes! Daarnaast is het ook helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Crafty not Shifty legt uit hoe je dat doet.

Dit heb je nodig:

 • 100 g pure chocolade
 • Ronde vormpjes
 • Toppings: mini marshmallows, mini fudge, chocoladedruppels, schuddebuikjes en/of hagelslag
 • Optioneel: melkchocolade en/of cacaopoeder

Dit moet je doen:

 1. Smelt de chocolade au bain-marie. Dat doe je zo: je zet een pan met water op het vuur en zet een hittebestendige schaal of pan hier bovenop. Leg de chocolade in de schaal en wacht tot het smelt.
 2. Voeg eventueel wat melkchocolade en/of cacaopoeder naar smaak toe. Dit maakt de chocoladebommetjes wat minder sterk en zoeter.
 3. Spuit de ronde vormen in met de antikleefspray.
 4. Is de chocolade gesmolten? Schep het dan met een lepel in de vormen. Draai de vorm voorzichtig rond zodat alles bedekt is met chocolade. Let op: de vorm hoeft niet helemaal vol te zitten.
 5. Zet de chocoladebommen in spé een paar uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
 6. Haal de chocolade uit de vormen en leg ze één voor één op een verhitte bakplaat of platte pan om de randen te smelten. Pas op dat de rest niet smelt, want dat kan snel gaan.
 7. Vul één van de helften met de toppings. Pak de andere helft en druk de randen voorzichtig op elkaar zodat ze samensmelten.
 8. Zet de chocoladebommen weer in de koelkast tot ze hard genoeg zijn. Daarna kun je ze gebruiken of als cadeautje geven. Heerlijk!

Lees ook: Lekkerrr: dit Baileys chai hot chocolate toetje

 

Bron: Crafty not Shift