Trend in wording: cacao snuiven

Vrije tijd door Marleen_S
Verslaafd zijn aan chocola heeft tegenwoordig een hele andere, euh, veel diepere betekenis gekregen. Een reep wegsnaaien in een uur? Amateurs zijn we. De echte kenners snuiven gewoon pure cacao.

 
Wat kun je eigenlijk níet met chocola? Fonduen, op je gezicht smeren onder het mom van ontspanning of gebruiken als het perfecte medicijn voor al je liefdesverdriet. Als chocola je niet kan troosten, wat dan wel? Yep, het bruine goud heeft een speciaal plekje in ons hart. Maar nu is er een nieuwe hype om extra te genieten van chocola. 

Chocoladecatapult

Onze buurtjes in België bedachten het stiekem al in 2008, cacao snuiven. Of eigenlijk chocolatier Dominique Persoone in het bijzonder. Hij was het grote chocoladebrein achter het idee om chocolade in poedervorm te serveren in een soort plastic catapult tijdens het verjaardagsfeestje van The Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood.


 
Seks, chocoladedrugs & rock ‘n roll
In plaats van chocolade te eten, snoven de gasten het naar binnen. Dominique claimde namelijk dat het snuiven van zijn chocola nog lekkerder zou smaken, omdat we eigenlijk proeven met onze neus. Plus zijn combinatie van chocolade, munt en gember zou zo beter tot zijn recht komen. Anno 2015 wordt zijn cacao ineens massaal ingekocht en is zijn 'uitvinding' een ware hype aan het worden, aldus Metro UK.
 
Voor een kleine € 93 kun je al een snuifje scoren. De Engelse Mary Jean Dunsdon verkoopt de cacao van Persoone ook en is er lyrisch over. “Als je het opsnuift, ervaar je de smaak van chocola voor een paar uur lang, zonder je zorgen te hoeven maken over de calorieën”, vertelt ze aan de Canadese website The Province. “Het prikkelt alle zenuwen in het brein.”
 
Mensen zijn hooked
Nou is het snuiven van snoep niet geheel nieuw. Onder scholieren bestaat al jaren de trend om goedjes als suiker via de neus naar binnen te werken. Maar bang voor nare bijwerkingen als allergische reacties, littekens in de neus of longirritaties die vaak zijn voorgekomen bij 'snuivende' tieners, is Dunsdon niet. “Ik heb nog geen enkele negatieve reactie gehad. Mensen zijn echt hooked. ” Hmmm... wij vragen ons af of dit écht geen kwaad kan.

Benieuwd hoe het snuiven in zijn werk gaat? Zie hieronder de chocolademeester Persoone himself aan het woo- euh, aan de snuif.Zou jij het doen, cacao snuiven? Of houd je het liever bij een keurige verslaving van drie repen per avond?