Bizar: gasten in Japanse restaurants likken aan sushi van de lopende band

Eten door Rochèll

Ook zo gek op sushi? Dan heb je vast al weleens in een sushirestaurants gegeten waar je sushi van de lopende band mag pakken. Heerlijk, de sushi komt rechtstreeks uit de keuken en is dus lekker vers. Al valt misschien wel te betwijfelen hoe 'fris' die sushi is. Op sociale media gaan namelijk filmpjes rond van gasten die aan sushi likken en de stukjes vervolgens weer terug leggen op de lopend band. Bah!

Aan sushi likken

Eerder dit jaar verschenen de eerste video's op sociale media. Hierin was te zien dat gasten aan sushi, kommen, tandenstokers en eetstokjes likken, en deze vervolgens weer terugleggen op de band. Als het goed is kunnen we opgelucht ademhalen: tot nu toe lijken de viral video's alleen nog maar afkomstig uit Japan. Daarnaast zijn er ook meerdere gasten gearresteerd.

Top 10: De beste sushi restaurants in Amsterdam

Verschillende oplossingen

Om het probleem te stoppen, hebben verschillende sushi restaurants oplossingen bedacht. Zo heeft een Japanse sushiketen de lopende band vervangen door een digitale lopende band. Daar loopt de sushi nu niet meer echt, maar als een animatie over de lopende band. Andere restaurants hebben camera's geplaatst, of de lopende band zelfs helemaal in de ban gedaan. Bizar, toch?!

@theageaustralia People are spitting and licking sushi dishes in restaurants for a viral video trend in Japan. Click the link in our bio for the full story. #sushi #japan #japanesefood #trending #viral ♬ original sound - The Age