Zo maak je zelf dit Italiaanse dessert

Vrije tijd door Lien

Kies voor de verrukkelijke combinatie van ijs en koffie! Het toetje dat je zelf een keer wilt maken is zonder twijfel de affogato. Dit is het recept!

Recept affogato

Ondanks dat het leuk klinkt om zelf aan de slag te gaan in de keuken, kosten sommige gerechten veel tijd. Dat is bij de affogato niet het geval: dit toetje maak je in een handomdraai. Daarnaast heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Dit is een stapsgewijs recept voor het bereiden van een klassieke affogato:

Dit heb je nodig

  • Sterke espresso of dubbele espresso: 30 ml
  • Vanille-ijs: 1 bolletje
  • Koffiezetapparaat
  • Ijscoupe of glas

Meer lezen: Carajillo: de gloednieuwe vervanger van de espresso martini

Zo maak je het dessert

  1. Zet allereerst een sterke espresso van ongeveer 30 ml. Het is belangrijk om een sterke koffie te gebruiken, anders gaat de smaak van ijs te veel overheersen.
  2. Neem een ijscoupe of glas en plaats er een bolletje vanille-ijs in. Vanille is de traditionele smaak voor affogato, maar je kunt ook andere smaken gebruiken. Kies vooral wat jij een goede combi vindt.
  3. Giet de verse espresso over het bolletje ijs. Zorg ervoor dat de espresso gelijkmatig over het ijs wordt verdeeld.

De warme espresso zal het ijs langzaam laten smelten. Dit creëert een heerlijke combinatie van warmte en kou.