Carajillo: de gloednieuwe vervanger van de espresso martini

Vrije tijd door Lien

Move over espresso martini, het nieuwe trending drankje is ontdekt: het draagt de Spaanse naam 'carajillo' en wordt dé nieuwe koffiecocktail van dit seizoen.

Wat is het drankje carajillo?

Als we het hebben over koffiecocktails, komt er één gelijk in ons op: de espresso martini. Ondanks dat deze nog steeds immens populair is, verovert de carajillo inmiddels genoeg harten om ook dit drankje een ware trend te noemen. We vertellen je alles wat je wilt weten over deze authentieke cocktail.

Als je een beetje bekend bent in Spanje of deze zomer vakantie vierde in een zonnige Spaanse streek, zal het je waarschijnlijk niet zijn ontgaan: de carajillo. Dit drankje is eenvoudig te bereiden door een shot espresso te combineren met sterke drank. Dat zijn dan ook de enige twee ingrediënten. De de naam 'carajillo' vindt zijn oorsprong in tradities van Spaanse strijders in Cuba en andere Latijns-Amerikaanse landen, die dit drankje dronken voordat ze ten strijde trokken. Een carajillo zou aanvankelijk extra moed ('coraje') schenken. Inmiddels heeft de koffiecocktail een plekje weten te bemachtigen in de avondscene.

Meer lezen: Zo maak je zelf havermelk

De espresso martini wist zichzelf de afgelopen jaren volop in de schijnwerpers te zetten. Nu maken we kennis met de carajillo, de tegenhanger daarvan. Het verschil zit 'm vooral in de keuze van sterke drank.

Wordt de carajillo de nieuwe espresso martini?

Geen 18, geen alcohol.