Espresso Martini met Parmezaanse kaas gaat viral op TikTok: is het écht lekker?

Eten door Anne-Fleur

De Espresso Martini is al jarenlang een drankje dat super populair is. Je vindt 'm geweldig of je hebt er nachtmerries aan overgehouden - there's no in between. Op TikTok gaat er momenteel een esma-variant rond die wel héél bizar is. Wij introduceren: de Espresso Martini met Parmezaanse kaas.

Lees ook: OMG: in rookworsten blijken gevaarlijke stoffen te zitten

Espresso Martini met Parmezaanse kaas

Het is een fenomeen dat zó bizar is, dat we bijna niet kunnen geloven dat mensen dit echt drinken; de Espresso Martini met Parmezaanse kaas. De hele wereld van cocktails en alcoholische drankjes is in rep en roer, want wat is dit gekke, virale drankje nu eigenlijk? En is het écht lekker?

Je zou het niet verwachten, maar menig mens is ontzettend blij met deze esmapaka (Espresso Martini Parmezaanse kaas). Als garnerning voor je cocktail is kaas misschien het laatste waar je aan denkt, maar deze cocktail is niet voor niets viraal gegaan op TikTok. Het zorgt volgens TikTokers voor een bijzondere twist aan je drankje. Nou, dat het bijzonder is, dat geloven we zeker.

Waarom is deze cocktail zo lekker?

De esma kennen we natuurlijk als een bitterzoete cocktail, die niet voor iedereen is weggelegd. Dé tegenhanger om de cocktail nog een stukje perfecter te maken is het toevoegen van Parmezaanse kaas. De smaken van deze kaas zorgen voor een heerlijke combinatie van een bitter, zoet, zuur en zout drankje.

In een cocktailbar zul je 'm misschien niet zo snel tegenkomen, maar je kan deze kazige cocktail wel thuis maken. Het enige wat je hoeft te doen is een laagje Parmezaanse kaas over je esma strooien. Hmm...

@notjustabartender

Zo maak je een Espresso Martini zelf

Even vergeten hoe je een Espresso Martini ook alweer zelf maakt? We hebben het makkelijke recept hieronder voor je op geschreven. En vergeet natuurlijk niet de kaas, want dat is in dit geval het belangrijkste ingrediënt van dit drankje.

Ingrediënten

  • 30 ml wodka
  • 30 ml koffielikeur (zoals Tia Maria)
  • 30 ml verse espresso

Zo maak je een esma

  1. Vul een shaker met ijs.
  2. Voeg 30 ml wodka, 30 ml koffielikeur en 30 ml verse espresso toe aan de shaker.
  3. Schud de shaker goed voor ongeveer 10 seconden.
  4. Giet de inhoud van de shaker door een fijne zeef in een martiniglas.
  5. Versier met een paar koffieboontjes (of kaas). Genieten maar!

Lees ook: De EsMa: waar komt de Espresso Martini eigenlijk vandaan?