4x tips voor een spetterende zomer

Vrije tijd door Anjali

Nu het weer iets minder wordt is het lastig voor te stellen dat het zonnetje weer door kan breken en we weer kunnen klagen om de hitte. Maar geef niet op! Een spetterende zomer hoeft niet alleen waterpret buiten te betekenen, maar kan natuurlijk ook binnen

Met deze activiteiten haal jij de zomer weer in huis, ookal is het misschien druilerig weer.

1. Waterverf

Gebruik water om mee te schilderen, op papier of op de grond. Het is maar tijdelijk en droogt zo weer op, maar dat betekent juist dat je een soort geheim kunstwerk aan het maken bent! Helemaal organisch en niet vervuilend, en stiekem ben je alle viezigheden aan het weg toveren.

2. Verassingsijs

Waterijsjes zijn leuk om zelf te maken, of het nu warm is of niet. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: doe er siroop bij, snoepjes, kleurstof, fruit, kruiden, eetbare bloemen uit de tuin, noem het maar op. Maak je eigen bevroren kunstwerk én geniet er vooral van als je zin hebt in iets verfrissends!

3. Volg de stroom

Heerlijk rustgevend is het, een klaterend beekje op de achtergrond. Volgens de feng shui zou stormend water positieve energie aantrekken, wat bijvoorbeeld een fonteintje, een rivier of juist de regen op het balkon kan zijn. Stromend water is overal, en geef jezelf over aan de gedachten die opkomen wanneer je ernaar kijkt. Misschien leer je jezelf wel nóg beter kennen.

4. Kokoswater

Het schijnt een van de gezondste drankjes te zijn om het imuunsysteem te versterken, met precies de juiste hoeveelheid vitaminen, mineralen en zouten om het lichaan gezond te houden. Maak een soort 'mocktail' met kokoswater, ananassap en een kers, en garneer naar wens. Een heerlijke en gezonde dorstlesser!