Recept: Sinaasappel-tiramisu

Eten door Fleur
Je favoriete bezigheid in het weekend? Chillen en fijne happen verorberen. Maar hoewel je gek bent op je kilo’s Magnums, is het tijd voor een nieuwe versnapering voor bij je favo serie. Wat dacht je van deze sinaasappel-tiramisu?

Het is zoet, verfrissend en net even anders dan anders: tiramisu met sinaasappel. Perfect als toetje, maar ook heerlijk als je in je snuggie een seriemarathon houdt. Zin in op-en-top genieten? Zo maak je deze sinaasappel-tiramisu!
 

 
Wat heb je nodig?

(voor 2 personen)

  • 2 sinaasappels?
  • 1 theel. rasp van een sinaasappel ?
  • 50 ml. mandarine Napoléon-likeur?
  • 1 pakje lange vingers?
  • 125 ml. mascarpone ?
  • 75 ml. slagroom?
  • cacaopoeder of chocoladekrullen
Hoe maak je het?
  • Begin met het raspen van de sinaasappel. Schil daarna de rest en de andere sinaasappel en zorg dat er geen wit meer te zien is.
  • Snijd de partjes (langs het velletje) uit de sinaasappels. Knijp of pers het overgebleven sap uit de sinaasappels. Meng de likeur met het sap.
  • Klop de slagroom lobbig en roer de slagroom door de mascarpone.
  • Bedek de bodem van een glas of schaal met stukken lange vingers, sprenkel er de sinaasappelsap over en verdeel de raps hierop.
  • Schep een derde van de mascarpone over de lange vingers, dan de helft van de sinaasappelpartjes. Herhaal de lagen en sluit af met mascarponemengsel. Strooi er cacaopoeder of chocolade over.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.