5x gezonde ontbijtjes

Eten door Vrouwen redactie

's Ochtends is het al een hele uitdaging om jezelf uit bed te slepen, je kleren aan te trekken en je haar of make-up te doen. Dan hebben we geen tijd om ook nog na te denken over een gezond ontbijt, toch? Fout! Wie goed ontbijt begint de dag vol energie, dus het is de moeite waard om er tijd voor te maken. Bovendien is de kans dat je overdag of 's avonds gaat snacken een stuk minder groot als je 's ochtends een gezond en voedzaam ontbijt eet.

Mug cake met havermout en banaan
Hmm, een cakeje als ontbijt! Hmm, een cakeje als ontbijt! Een mug cake maak je in een kopje. Je giet het beslag erin en zet het 2 minuten in de magnetron. Ping; je ontbijt is klaar! Bekijk het recept op Foodness.nl.


Rode bieten-frambozensmoothie
Bietjes in je ontbijt? Jazeker, zo krijg je ‘s ochtends alvast een portie groente binnen en bovendien krijgt je smoothie een prachtige roze kleur. Voor deze smoothie heb je 200 gram gekookte bietjes nodig, 100 gram frambozen, ½ citroen, 100 ml yoghurt en ½ glas water. Bekijk het recept op Threegirlsonekitchen.


Toast met avocado en gepocheerd ei
Een ei pocheren ingewikkeld? Niet als je het doet met het trucje dat je ziet in de video van Foodness. Serveer je gepocheerde eitje op een stuk volkorentoast met stukjes avocado. Hmm! Bekijk het recept en de video op Foodness.nl.


Yoghurt met blauwe bessen, banaan en honing-havermout
Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet houdt van makkelijke receptjes. De honing-havermout maak je door wat havermout op een bakpapiertje te leggen, daar honing over te gieten, en het ongeveer 10 minuutjes in de oven te doen. Alles mengen; klaar! Bekijk het recept op Gewoonwateenstudentjesavondseet.


Blueberry breakfast muffins
De ontbijtmuffins van Annemerel vergen iets meer voorbereiding dan de voorgaande receptjes, maar zijn een heel goed idee voor een weekendontbijt en/of brunch! Er zit o.a. speltmeel, havermout, banaan, Griekse yoghurt, appelmoes en blauwe bessen in. Behoorlijk gezond dus! Bekijk het volledige recept op Annemerel.com .