Win: pakket om zelf gezonde chocola te maken (t.w.v. €50) + recept!

Eten door Vrouwen redactie

Chocola is meestal niet zo gezond, maar sommige (pure) chocola is goed voor je. Wat nóg beter is, is om zelf de keuken in te duiken om chocola te maken. Je verbrandt alvast wat calorieën tijdens het productieproces en kunt zelf bijvoorbeeld een handje superfoods aan je chocola toevoegen. Wel zo gezond! Daarom geven wij nu eens geen dikke chocoladereep weg, maar een pakket met ingrediënten van het Superfood Centre waarmee je zelf gezonde chocola kunt maken.

Zelf chocolade maken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt altijd cacaopoeder en cacaoboter nodig, plus een klein beetje kokosolie. Om de chocolade wat zoeter te maken kun je eventueel suiker of honing toevoegen. Maak een feestje van je chocoladereep door er hazelnoten en goji bessen aan toe te voegen. Nog leuker is dat je de vier belangrijkste ingrediënten voor deze chocolade kunt winnen!


Win: 2x pakket om zelf gezonde chocola te maken t.w.v. €50

Stap 1. Like de Facebookpagina van Vrouwen.nl en het Superfood Centre

- Deze winactie is inmiddels afgelopen -


Recept voor raw healthy chocolate

Ingrediënten:
- 150 gram rauwe cacaoboter
- 50 gram rauwe cacaopoeder
- 25 gram kokosolie (of boter)
- handje goji bessen
- handje hazelnoten
- evt. 1,5 tot 2 el honing
- evt. snufje zeezout

Bereiding:
1. Snijd de cacaoboter in kleinere stukjes zodat het makkelijk smelt. Zet een steelpannetje op een klein pitje op de laagste stand of smelt de cacaoboter en kokosolie au bain marie. Belangrijk aan dit proces is dat de cacao niet boven de 42 graden verhit wordt want dan gaan een groot deel van de voedingsstoffen verloren (en is het recept niet meer raw). Smelt de cacaoboter en kokosolie samen tot een gladde massa.

2. Roer het cacaopoeder, de honing (indien gewenst), de gojibessen en de noten door de gesmolten olie. Roer voorzichtig tot het een homogene massa is.

3. Giet de massa in een ondiepe ovenschaal, een bord of in kleine vormpjes.

4. Zet de schaal een half in de diepvries en tadaa: Homemade chocolate is done! Snij in kleine stukjes en smikkelen maar.