Er staat een mercury retrograde voor de deur: dit is het en zo overleef je het

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Ken je die momenten waarop alles mis lijkt te gaan? Niks werkt mee en mensen uit het verleden laten opeens weer hun gezicht zien. Wanneer dit soort dingen gebeuren is de kans groot dat dit tijdens een mercury retrograde is. Op 9 september begint de eerstvolgende mercury retrograde in het sterrenbeeld Weegschaal. Dit is hoe je deze turbulente periode in de astrologie overleeft.

Lees ook: Mercurius in retrograde? Dit is wat het inhoudt en wat het betekent voor jou

Wat is een mercury retrograde?

Alle planeten bewegen in hun eigen tempo door ons zonnestelsel. De planeet Mercurius beweegt normaal gesproken sneller dan de aarde, maar wanneer deze in 'retrograde' is, beweegt de planeet langzamer dan de aarde. Vanuit ons perspectief lijkt het alsof de planeet achterstevoren is gaan bewegen. Dit is enkel een optische illusie. Toch heeft zo'n gebeurtenis binnen de astrologie vrij veel impact. Een retrograde representeert een periode van chaos. Mercurius is de planeet van de communicatie. Een mercury retrograde heeft dus voornamelijk effect op onze communicatie met anderen en onze technologie. De aankomende mercury retrograde begint op 9 september en eindigt op 2 oktober.

Zo overleef je een mercury retrograde

Lees alles een extra keer na

Deze specifieke retrograde heeft een negatief effect op onze communicatie met anderen. Sta daarom even extra goed stil bij alles wat je schrijft naar anderen. Lees je appjes, mailtjes en DM's een keertje extra door voordat je ze verstuurt. Denk goed na over hoe je woorden over zullen komen op de ander en wat de mogelijke consequenties zijn. Hiermee voorkom je hopelijk een hoop onnodige ruzies en discussies.

Maak back-ups

Tijdens een mercury retrograde laat onze technologie ons regelmatig in de steek. Maak daarom back-ups van jouw belangrijke documenten voordat je ze mogelijk kwijtraakt. Wees daarnaast extra geduldig met je technologie. Je wifi kan wat langzamer zijn op de meest hinderlijke momenten en soms willen belangrijke documenten niet verzenden. Lever daarom dingen ook vooral op tijd in in deze periode. Uitstelgedrag is niet welkom!

Denk na voordat je spreekt

Net als bij je geschreven berichten, is het belangrijk om goed na te denken over je woordkeuze tijdens verbale gesprekken. Denk goed na voordat je je mond opentrekt, zeker tijdens een confrontatie. Haal diep adem en herhaal de zin in je hoofd voordat je deze uitspreekt. Je zal er hopelijk veel vervelende situaties mee voorkomen.

Vermijd het ondertekenen van contracten

Contracten zijn een absolute NO GO tijdens mercury retrograde. Je zal maar net een contract voor je neus krijgen waar dingen in staan die niet kloppen of waar jij het niet mee eens bent. En mocht je er echt niet onderuit kunnen komen, lees je contracten dan extra aandachtig door!

Vermijd reizen

Tijdens een mercury retrograde zal je vaak merken dat er vertragingen zijn, reserveringen komen niet goed door of je vergist je in de tijd. Een grote reis maken tijdens deze periode is dan ook zeker niet aan te raden. Mocht je toch erop uit trekken deze maand, check dan extra goed of alle tijden kloppen en of je reserveringen bevestigd zijn. En houd rekening met mogelijke vertragingen!

Blokkeer je exen

Mercury retrograde is blijkbaar de tijd waarin exen besluiten om weer hun gezicht te laten zien. Heb jij hier nou totaal geen behoefte aan? Blokkeer ze dan voordat het te laat is. Blokkeer ze op alle sociale media en Whatsapp, doe je deur extra op slot of verstop je desnoods onder een dekentje in je huis. In deze periode moet je extra je best doen om ze uit je leven te houden.

Lees ook: Deze 6 planeten binnen astrologie zeggen het meest over jou als persoon