Mercurius in retrograde? Dit is wat het inhoudt en wat het betekent voor jou

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Als jij je weleens met astrologie bezighoudt, heb je er vast al eens van gehoord: Mercurius is in retrograde. Het zijn lekker abstracte termen, maar wat betekent het eigenlijk? En wat voor effect heeft het op ons?

Lees ook: Deze 6 planeten binnen astrologie zeggen het meest over jou als persoon

Wat is Mercurius retrograde?

Mercurius is de planeet van communicatie. Het heeft invloed op hoe wij met anderen communiceren en hoe deze communicatie overkomt. Welk sterrenbeeld jij hebt voor deze planeet heeft dan ook effect op jouw communicatiestijl.

Deze planeet, net als alle andere planeten in ons sterrenstelsel, beweegt op zijn eigen tempo. Wanneer een planeet in 'retrograde' is, refereert dit naar een periode waarin het lijkt alsof de planeet opeens de andere kant op beweegt. Vanuit ons perspectief op aarde lijkt dit zo, maar het is eigenlijk een optische illusie. Normaal gesproken beweegt Mercurius sneller om de zon heen dan de Aarde. Wanneer Mercurius in retrograde is, is de Aarde sneller en lijkt het voor ons alsof Mercurius van richting is veranderd.

Wat voor effect heeft Mercurius retrograde?

Naast het feit dat Mercurius retrograde een fenomeen is binnen astronomie, heeft het ook effect binnen astrologie. Astrologen zien Mercurius retrograde als een tijd van chaos. Alles lijkt in deze periode even niet te lukken, voornamelijk op het gebied van communicatie. Zo komen appjes niet aan, worden geheimen toch doorverteld en laat onze technologie ons in de steek op de meest vervelende momenten. Ook lijkt het maken van keuzes in deze tijd echt onmogelijk.

Aangezien het een tijd is waarin dingen achteruit lijken te gaan, hebben veel mensen tijdens Mercurius retrograde behoefte aan nostalgie. Tijdens deze periode is het dus oppassen geblazen voor terugkerende exen of oude vrienden.

Wanneer is Mercurius retrograde?

Het komt in een jaar meerdere keren voor dat Mercurius in retrograde gaat. In 2022 hebben we er al eentje gehad. Deze begon op 13 januari en eindigde op 3 februari. De eerstvolgende Mercurius retrograde zal beginnen op 10 mei en zal eindigen op 2 juni. Later in het jaar vindt het nog eens plaats van 9 september tot en met 1 oktober. Vervolgens sluiten we het jaar 2022 af met een Mercurius retrograde die begint op 28 december en eindigt op 18 januari 2023.

Hoe beïnvloedt Mercurius retrograde mij?

In zijn algemeenheid heeft Mercurius retrograde invloed op ons allemaal. Maar het sterrenbeeld waarin Mercurius zich bevindt tijdens deze periode zal het meest geraakt worden. De sterrenbeelden die tijdens de eerstvolgende retrograde het meest ervan zullen merken zijn Tweelingen en Stier. Voor jullie is het dus extra belangrijk om rekening te houden met deze gebeurtenis wanneer jullie communiceren met anderen. Lees daarom al je berichtjes en e-mails nog een extra keer door voordat je op verzenden klikt. Vermijd ook het ondertekenen van contracten in deze periode en houd rekening met alle dingen die fout kunnen gaan als jij op reis gaat in deze tijd. 

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn het meest geschikt om bruidsmeisjes te worden