Deze edelstenen passen het best bij jouw sterrenbeeld

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Vind jij edelstenen en al hun duizenden werkingen ook zo interessant? Understandable. Het liefst schaf je ze allemaal aan, maar niet elke steen past goed bij hoe jij je (op dat moment) voelt. Wij hebben op basis van de sterrenbeelden, karaktertrekken en werkingen van bepaalde edelstenen een lijstje voor je gemaakt. Zo wordt de keuze om deze toffe crystals in huis te halen een stukje makkelijker.

Lees ook: Heeft jouw liefdesleven een boost nodig? Draag dan deze kristallen bij je

Ram - Heliotroop, Rhodochrosiet, Amethist

Rammen hebben soms wat meer geduld en zelfbeheersing nodig, maar dat is niet altijd makkelijk in times like these. Heliotroop heeft een kalmerende werking en zorgt voor meer controle over je gedachtes. Af en toe verdrink jij nog wel eens in je me, myself and I-mindset en om dat wat meer los te laten kan Rhodochrosiet een goede steen voor jou zijn. Je bent altijd bezig en kunt maar moeilijk rust vinden. Amethist werkt, net als de Heliotroop, erg kalmerend en vertragend. Je hebt de tijd, Ram. 

Stier - Carneool, Gele Calciet, Brazilianiet

Stieren staan er om bekend mega koppig en soms ietwat lui te zijn. De perfecte steen voor jou? Carneool. Dit is een energiegevende steen die jou én van de bank af helpt én jou wat minder koppig laat zijn. Daarnaast ben jij in combinatie met Gele Calciet straks de meest energieke Stier die er bestaat. Who dis? Mocht je af en toe last hebben van wat (gezonde) jaloezie en wil je daar wat minder mee bezig zijn, dan is Brazilianiet een mooie aanvulling op de andere twee stenen. 

Tweelingen - Rookkwarts, Aquamarijn, Topaas

Zo veranderlijk als de Tweelingen is, daar is het weer niets bij. Rookkwarts is een aardende steen die jou balans en rust kan geven. Zo spring je niet elke minuut van de hak op de tak. Soms ben je wat gevoelig voor negatieve energie en dat is waar deze steen ook bij helpt. Aquamarijn en Topaas helpen je wat meer helderheid en eerlijkheid te krijgen. Je kunt situaties beter inschatten en kunt daardoor eerlijker zijn naar jezelf én naar anderen. 

Kreeft - Regenboog Maansteen, Blue Lace Agaat, Rozenkwarts

Emotions, emotions, emotions. Bij de Kreeft zijn ze overal en nergens. Je zou willen dat je dit wat meer kunt reguleren, en daar gaat de Regenboog Maansteen je bij helpen. Blue Lace Agaat laat je wat beter communiceren en helpt je kritiek beter te verwerken. Soms vind je het moeilijk om liefde te ontvangen, omdat je denkt dat je het niet verdient (wat dus de grootste onzin ooit is). Rozenkwarts is daarom dé steen voor jou. Love is all around, baby. 

Leeuw - Larimar, Citrien, Bergkristal

De altijd bezige bij, uh, Leeuw. Je staat altijd in the center of attention, maar soms heb jij ook wat rust en balans nodig. Larimar kan jou dit geven, zodat je de aandacht die jij jezelf geeft óók genoeg vindt. Citrien en Bergkristal zorgen voor meer zuiverheid en duidelijkheid in jouw leven. Zeg maar gedag tegen destructief gedrag. 

Maagd - Lepidoliet, Morganiet, Labradoriet

Maagden kun je omschrijven als typische perfectionisten. Kritisch, kieskeurig, noem het maar op. Perfectionistisch zijn is a blessing and a curse, maar misschien is het goed om de teugels een beetje te laten vieren af en toe. Lepidoliet en Morganiet helpen je hierbij en laten dat heftige gevoel van het altijd goed willen doen een beetje varen. Last van piekerproblemen? Dan is Labradoriet een goede edelsteen voor jou. Het geeft je wat meer inzichten en duidelijkheid. Hoe fijn? 

via GIPHY

Weegschaal - Tijgeroog, Pyriet, Epidoot

Snel beslissingen nemen staat niet in het vocabulaire van de Weegschaal. Tijgeroog neemt allerlei onzekerheden over dergelijke beslissingen weg en zorgt ervoor dat je niet meer zo besluiteloos bent. Wat een verademing! Pyriet helpt hier ook nog eens bij, want deze steen helpt je wat meer zeker te zijn over jezelf. You're good the way you are. Soms mag je wel wat meer tevreden zijn met jezelf, het is soms lastig voor je, maar met Epidoot leer jij jezelf steeds meer te accepteren.  

Schorpioen - Valkenoog, Zwarte toermalijn, Opaal

Als Schorpioen kun je soms wat bozig of scherp uit de hoek komen. Valkenoog probeert dit soort agressieve gevoelens wat te kalmeren en helpt jou er beter mee om te gaan. Je kunt niet goed tegen negativiteit en Zwarte toermalijn is daardoor precies wat je nodig hebt: een afweersysteem tegen negative vibes. En om jouw happy feelings wat meer een boost te geven werkt Opaal ook heel goed voor jou. Optimistische energie is overal. 

Boogschutter - Roze toermalijn, Blue Lace Agaat, Aventurijn

Boogschutters hebben graag vrijheid en zetten zichzelf vaak op één. Niks mis mee, natuurlijk, maar niet iedereen kan daar altijd goed mee omgaan. Roze toermalijn brengt wat meer compassie en openheid voor anderen in je aura. Blue Lace Agaat is een kalmerende steen, wat goed kan werken voor jou altijd werkende en warrige brein. You deserve peace, too. Aventurijn past goed bij jouw avontuurlijke hart, zo kun je met nog meer zelfvertrouwen je dromen waarmaken. 

Steenbok - Sneeuwvlok Obsidiaan, Apatiet, Jade

Steenbokken kunnen soms het goede van dingen niet altijd direct inzien. Een edelsteen die bedoeld is voor dit soort mensen is de Sneeuwvlok Obsidiaan. De stipjes in de steen worden gezien als sterren of lichtpuntjes in een donkere nacht. Mooi! Je bent als Steenbok een koppig persoon en vindt het soms  lastig om toe te geven. Apatiet zorgt voor meer geestelijke flexibiliteit, waardoor je ook andermans perspectief kunt begrijpen. Jade staat voor evenwichtigheid en kan jou helpen helemaal jezelf te zijn. 

Waterman - Groene Maansteen, Mangano Calciet, Blauwe Calciet

Watermannen kunnen soms wat onverschillig en rude overkomen, terwijl dat eigenlijk niet eens per se de bedoeling is. De Groene Maansteen helpt jou, als Waterman, liefde te geven en te ontvangen. Iets wat soms misschien wat moeilijker voor je is. Mangano Calciet haalt die rudeness een beetje weg en laat de zachte Waterman in jou naar boven komen. Je bent misschien wel heel sociaal, maar communicatie en gevoelens uiten (ew) is soms lastig. Blauwe Calciet helpt je je gevoelens iets meer naar het oppervlak te laten komen. 

Vissen - Groene Calciet, Tijgeroog, Kyaniet

Vissen zijn zachte sterrenbeelden die soms best wel een reminder mogen krijgen dat ze er ook mogen zijn. Groene Calciet helpt je steviger in je schoenen te staan en laat jou wat minder snel weglopen voor conflicten, waardoor jouw zelfvertrouwen een flinke boost krijgt. Met Tijgeroog zou je wat sneller beslissingen kunnen en durven te maken. Wat hier dan ook goed bij past, is Kyaniet. Deze steen zorgt ervoor dat je wat meer controle houdt over je mind, body en je overall life. 

Lees ook: Zit je niet lekker in je vel? Deze kristallen geven jouw zelfvertrouwen een boost