Wat deze 14 verschillende kussen zeggen over de gevoelens die erachter zitten

Intiem door Jennifer

Er bestaan zoveel verschillende soorten kussen, misschien zelfs meer dan je denkt. En elke kus heeft zo z’n eigen betekenis. Natuurlijk gaat het altijd spontaan en vanzelf, maar onbewust zit er toch een bepaald gevoel achter.

Lees ook: 14 manieren om beter te worden in zoenen

Tongzoen

De welbekende tongzoen, ook wel french kiss, heeft geen uitleg nodig. Het is gewoon een zoenpartij tussen twee geliefden (of tussen twee personen die elkaar nog niet kennen, maar waarbij de vonken er vanaf vliegen), bij de een natter dan bij de ander. Het is maar wat je lekker vindt. Pas je wel op voor de ‘wasmachine’? *wink*

Luchtkus

De luchtkus is geen romantische begroeting. Deze wordt vaak gegeven aan familie en vrienden en is een zwevende kus op de wang. Je raakt de wang dus niet aan bij een luchtkusje. Een fijne kus voor mensen die niet zoveel hebben met de typische ‘drie kussen’ op verjaardagsfeestjes.

Snelle, kleine kus

Hoogstwaarschijnlijk bestond je eerste kus uit een snel, klein kusje. Dit is namelijk gewoon een heel licht kusje op de lippen, zonder dat je mond openstaat. Het voelt alsnog heel intiem, maar niet zo heftig als de tongzoen. Er kan ook weinig misgaan bij deze simpele kus.

Kus op het voorhoofd

Een kus op het voorhoofd is misschien wel een van de liefste kusjes ever. Deze kus heeft ook weinig seksuele betekenis. Als je een kus op je voorhoofd krijgt, weet je dat iemand je echt liefheeft en graag voor je zorgt. Ah! Het kan een heel romantische kus zijn, maar vaak ook geven ouders hun kinderen zo’n kus.

Kus op de hand

Dit voelt een beetje als een ouderwetse kus. Wie geeft er nou een kus op de hand? Meestal doe je dat alleen bij bijvoorbeeld royals en andere belangrijke mensen. Al kan het in een romantische relatie wel een heel teder gebaar zijn. Je weet dan direct dat je met een ‘echte heer’ (of jonkvrouw) te maken hebt. A keeper!

Kus in de nek

Je nek is een heel gevoelige plek. Geen wonder dat mensen dan ook vaak een kus in de nek geven tijdens een flinke zoenpartij. De kus in de nek maakt het allemaal erotischer. Oeh! Grote kans dat je niet veel later samen tussen de lakens ligt.

Kus op de wang

Bij een kus op de wang denk je al snel aan een platonische relatie. Het wordt natuurlijk ook veel gegeven aan vrienden en familie, niets mis mee. Toch kan een kus op de wang ook romantisch worden. Eigenlijk is het de perfecte kus om mee te beginnen, als je nog een beetje bang bent voor de échte kus. Plant je lippen wel even iets langer op de wang van je crush, om het romantische gevoel over te brengen. Misschien draait diegene vervolgens zijn/haar hoofd wel naar je toe…

Bijtende kus

De bijtende kus kun je geven tijdens een french kiss. Deze sexy move maakt de tongzoen net wat interessanter. Pas wel op dat je niet écht bijt alsof je Edward Cullen bent. Neem gewoon even een klein hapje van je liefje, door voorzichtig op de lip van je partner te bijten.

Kus op het lichaam

Een kus op het lichaam ontstaat vaak tijdens een vrijpartij en maakt het wederom meer erotisch. Vaak is het ook onderdeel van het voorspel. Begin bovenin bij de oorlellen (héél gevoelig plekje) en nek en ga zo langzaam richting de armen, of misschien zelfs binnenkant van de knieën.

Kus op het hoofd

Nee, dit is niet hetzelfde als de kus op het voorhoofd. In dit geval gaat het echt om een kus bovenop je hoofd. Vaak geven ouders of opa’s en oma’s zo’n kus, maar het kan ook van je partner komen. In dat geval wordt de kus op het hoofd meestal gecombineerd met een knuffel van achteren. Lief! Het geeft je een gevoel van veiligheid.

Kus op de schouder

Wanneer lovers knuffelen met elkaar, wordt er weleens een kus op de schouder gegeven. Dit is vaak een uitnodiging voor een zoenpartij of zelfs meer. Het is in ieder geval een intiem en zwoel kusje.

Angel kiss

De angel kiss wordt niet heel vaak gegeven. Als dit wel het geval is, dan is het sowieso in een romantische relatie. Het is een lief, zacht kusje op iemands oogleden. Meestal geeft iemand zo’n kus als troost, wanneer de ander net heeft gehuild.

Kus op de neus

Een kus op de neus zie je veel tussen familieleden. Het is een vrij vriendschappelijke kus. Al kunnen geliefden ook beide neuzen langs elkaar heen halen. De Inuit-kus (Kunik), weet je wel? In landen met heel koude temperaturen is ‘neusje neusje’ heel normaal. Bij een normale zoen kun je elkaars lippen bevriezen. Niet heel handig!

Spiderman-kus

Tot slot een kus die beroemd is geworden dankzij de gelijknamige film. Bij de Spiderman-kus hangt iemand ondersteboven, terwijl diegene de ander kust. Ben je even letterlijk ondersteboven van je lover! En het is een erg romantische en intense kus, waarbij je je partners ademhaling kan horen. Ah!

Lees ook: Welke kant draai jij je hoofd op als je zoent?