14 manieren om beter te worden in zoenen

Liefde door Jordan

Een perfecte zoen is voor iedereen anders. Maar of je er nu net mee begint of misschien begint met het zoenen van een nieuwe partner, er is genoeg dat je kunt doen om de meest ongemakkelijke momenten uit de weg te gaan. Ben jij op zoek naar een stap voor stap benadering? Lees dan hieronder verder, voor een handige gids en wordt een echte pro in zoenen.

Lees ook: 26 x lieve dingen die je kunt doen om romantischer te zijn in je relatie

1. Opfrissertje

Het spreekt voor zich dat niemand de geur van een bak koffie of een mond vol knoflook en ui wil inademen. Al helemaal niet als je op het punt staat om met diegene te zoenen. Pak voor de zekerheid altijd een pepermuntje in en poets je tanden. Ook een belangrijke om in je tas te stoppen is lippenbalsem. Zoenen met crusty lips is veel minder lekker natuurlijk.

2. Het juiste moment

Let goed op iemands lichaamstaal. Zo kan je het best aanvoelen of de ander hetzelfde denkt over de kus, en om te bepalen wanneer het het juiste moment is om ervoor te gaan. Begin niet als het niet goed voelt om ongemakkelijkheden te vermijden. Als je er wel voor wilt gaan laat de ander dan ook niet te lang wachten, hij of zij kan zich anders gaan afvragen of je wel geïnteresseerd bent in hem of haar. Als je te veel twijfelt kan je het altijd op een subtiele manier vragen.

3. Toestemming

Meerdere factoren kunnen je het vertrouwen geven om all in te gaan voor een kus. Lichaamstaal, lustige blikken of je voelt een spanning in de lucht hangen. Maar soms gebeurt er niet hetzelfde bij de ander. Zeker als er alcohol in het spel zit. Misschien heb je de ander pas net ontmoet en heb je nog niet echt veel met elkaar gesproken, dan is het goed om zelf een go te geven. Het is beter om te vragen dan een blauwtje te lopen.

4. Gebruik je ogen

Als je aan het praten bent met iemand en je voelt dat het moment er is om te gaan zoenen, gebruik dan je ogen. Zeker als je ervoor gaat en je niet nog iets eruit wilt flappen wat het moment verpest, zorg voor veel oogcontact en tease de ander om van de ogen naar de lippen te kijken.

5. Rustig aan met de tong

Als je begint met zoenen, start dan zonder tong om een ritme te vinden. Raak zachtjes de lippen van je partner aan en kijk hoe ze reageren. In het moment kan je de druk opvoeren. Als het op de tong aankomt, raak dan eerst lichtjes de tong van je partner aan. Blijf vooral weg van de wasmachinetechniek.

6. Geef je over aan het moment

Je voelt je gegarandeerd meer verbonden met de ander als je stopt met je zorgen te maken over van alles en nog wat. Zet je mentale stem uit en ga op in het moment!

7. Neem de tijd

Het is niet mogelijk om alleen te zoenen, geef de ander ook de ruimte om zelf iets in te brengen. Je wilt vermijden dat de ander zich vernederd voelt of zich overrompeld voelt over jouw aanpak. Het is namelijk ook wel leuk als iemand ook kan laten zien dat hij of zij geïnteresseerd is in jou.

8. Passievol

Vaak is zoenen de eerste stap in een romantische relatie met een ander. Zoenen geeft je partner het gevoel dat hij of zij speciaal is. Ga dan ook zoenen met de gedachte dat je de ander ook echt het gevoel wilt geven dat jij hem of haar speciaal vindt. Boost het ego een beetje en laat ze zich gewild voelen.

9. Aandacht aan de omgeving

Misschien droom je al maanden erover om met iemand te zoenen. En zoals het in films altijd prachtig gaat bij kaarslicht, in de zee of in een plotselinge regenstorm, is het bij ons niet altijd mogelijk. Maar het is wel leuk om je best te doen om zo’n soort omgeving te creëren. Je ogen zijn het grootste gedeelte van de zoen gesloten, dus hoor en voel je dingen om je heen gebeuren duidelijker. Je wilt in het moment blijven, en privacy helpt daarbij. Zoek een plekje waar jullie echt alleen zijn of spreek samen af. Dan weet je zeker dat er geen pottenkijkers in de buurt zijn.  

10. Wees spontaan

Het draait allemaal om de heen-en-weer uitwisseling, voel je vrij om los te komen en te experimenteren met verschillende stijlen van zoenen. Probeer eens een beetje meer tong te gebruiken of tijdens je zoen naar de ander kant over te gaan of bijt zachtjes in zijn of haar onderlip. Probeer niet iets te doen wat op dat moment niet goed voelt.

11. Gebruik je handen

Aanraking is belangrijk tijdens het zoenen, het draait niet alleen om een innige omhelzing. Streel de rug, leg je hand in zijn of haar nek, raak de armen en dijen ook even aan. Dit kan de intensiteit verhogen zelfs als er geen kleding uit gaat.

12. Geniet ook na het moment

Of je nu in de beginfase van een relatie zit of al jaren samen bent, tijd vrijmaken om gewoon te zoenen zonder dat het nog verder gaat, kan mega sexy en bindend zijn. Als je klaar bent met een stevige zoensessie, ga dan niet meteen terug naar de realiteit en begin niet gelijk te praten. Gewoon rustig naast elkaar liggen of zitten terwijl je elkaar nog even vasthoudt in stilte, geeft je de tijd om echt nog even na te genieten van het moment.

13. Luister naar je eigen gevoel

Het is misschien niet het beste moment om een hete vrijpartij te onderbreken om te gaan praten, maar als je iets niet voelt wat je partner aan het doen is en hij of zij pakt de non-verbale signalen niet op, trap dan even op de rem. Wees nooit bang om aan te geven als je iets niet fijn vindt wat je partner doet. Overleg met je partner en als zij hier niet goed op reageren zorg dan dat je zo snel mogelijk weg bent. Iemand is het dan niet waard.

14. We doen allemaal ons best

Iedereen is een beetje zelfbewust als we iemand zoenen die we nog niet gewend zijn. Dit zal nooit echt weggaan, hoeveel mensen je ook zoent. Bij ieder nieuw persoon is er altijd een beetje spanning. Onthoud gewoon dat we allemaal ons best doen om indrukwekkend en sexy te zijn. De meeste van ons weten niet eens echt wat we doen. We proberen allemaal maar wat. Goed zoenen begint bij oefenen en natuurlijk de chemie met de juiste persoon. Niet bij elke kus zal er vuurwerk vanaf spatten en een paar zullen ook waardeloos zijn. Wees vooral niet te streng voor jezelf.

via GIPHY

Lees ook: Met dit sterrenbeeld kun je beter niét daten volgens jouw sterrenbeeld