Welke kant draai jij je hoofd op als je zoent?

Relaties door Valérie

Grote kans dat je nu nadenkt over welke kant je hoofd opgaat als je iemand zoent. Je hebt er vast nog nooit bij stilgestaan, maar dat is nu verleden tijd! Uit onderzoek blijkt dat de kant waar jij je hoofd naar draait een goede maatstaf is voor het romantiekgehalte in jullie relatie!

Lees ook: Deze moet je zien: Living with Yourself is de nieuwste komediehit van Netflix

Botsgevaar

Waarom draaien we ons hoofd eigenlijk als we zoenen? Dat is heel gemakkelijk te beantwoorden. Aangezien onze neuzen niet vallen in de categorie zo plat als een mopshond, is het voor ons mensen van essentieel belang om onze hoofden te draaien. Een neusbotsing is naast gênant ook nog eens pijnlijk. Niet aan beginnen dus. 

Broer-zusrelatie 

Onderzoek toont aan dat 80% van de koppels het hoofd naar rechts draait als ze elkaar een kus geven. Opmerkelijk is dat wanneer er een familielid wordt gekust, het hoofd van de meeste mensen juist naar links draait om de eerste van de drie kussen te geven. 

“Het onderzoek toont aan dat wie naar rechts draait romantische gevoelens heeft voor die persoon. Naar links draaien wijst op een meer platonische relatie", aldus een van de onderzoekers.

Een reden waarom je je hoofd vaker naar rechts draait tijdens een zoen aan je lover komt door je hersenfuncties. Je linker- en rechterhersenhelft hebben allebei andere eigenschappen. Wanneer er activiteit is in de ene helft, dan beweeg je vaak in de tegenovergestelde richting. In je linkerhersenhelft worden met name positieve gevoelens verwerkt. Daarom kan het mogelijk zijn dat je door de verwerking van een positief gevoel (je partner zoenen) je hoofd naar rechts beweegt. 

Toch de andere kant op?

Heb jij toch een neiging voor links als je zoent met je vriend of vriendin? Maak je geen zorgen. Het betekent niet dat je hem of haar als broer of zus ziet. Je hebt gewoon een andere persoonlijke voorkeur. Neem deze studie daarom niet te serieus. 

via GIPHY

Lees ook: Zo ziet Hilary Banks uit The Fresh Prince of Bel-Air er nu uit