Deze moet je zien: Living with Yourself is de nieuwste komediehit van Netflix

Media door Laura

Stel je voor dat je naar een kliniek gaat om de 'beste versie van jezelf' te worden en wakker wordt in een graf in een verlaten bos. De 'nieuwe jij' - een kloon(!) - leeft zijn perfecte leventje in jouw huis en met jouw echtgenote. Dat is het plot van de nieuwe Netflix-hit Living with Yourself.

Lees ook: The Crown-fans opgelet: Er komt een serie over keizerin Sisi

Jij versus je perfecte kloon

Miles (Paul Rudd) zit in een flinke dip. Zijn huwelijk lijkt in te storten onder de druk van vruchtbaarheidsproblemen, op zijn werk maakt hij er een zootje van en ook zijn levensstijl kan wel een make-over gebruiken. Wanneer hij van een succesvollere collega hoort over een spa die met behulp van DNA je als herboren laat voelen, lijkt dit de perfecte oplossing voor zijn problemen. Vijftigduizend dollar lichter ziet hij er gelukkiger, gezonder en jonger uit. Zijn vrouw lijkt door de dolle heen met deze Miles 2.0. Maar dan wordt de oude Miles in niets meer dan een luier wakker in een ondiep graf in een verlaten bos. Hij rent terug naar zijn huis en vindt daar... zichzelf. De twee komen erachter dat de nieuwe Miles een kloon is en de 'oude' permanent had moeten vervangen.

living with yourself

Jaloers op jezelf

In het begin komt deze 'twin' goed van pas. Op zijn werk weet hij door zijn charmante persoonlijkheid een grote klant binnen te slepen. Ook komt de nieuwe Miles goed van pas wanneer de 'oude' geen zin heeft in een verjaardagsfeestje en liever aan zijn screenplay werkt. Wanneer Miles 2.0 probeert aan te pappen met zijn vrouw, realiseren de twee dat ze zullen moeten uitvechten wie mag blijven en wie moet vertrekken. 

living with yourself

Existentiële komedie

Het plot van Living with Yourself zou zo een aflevering van Black Mirror kunnen zijn. En daarom is het zo'n toffe serie. Want Living with Yourself is meer dan een komedie. Het heeft ook de nodige diepgang en een boodschap die je aan het denken zet. Willen we wel perfect zijn?

Met één seizoen van acht afleveringen van 30 minuutjes is dit een heerlijke serie om in een dagje weg te kijken. What's not to love? Bekijk Living with Yourself op Netflix.

Lees ook: Dit zijn de 5 beste horrorfilms op Netflix die je gezien móet hebben