Dit zijn de 5 beste horrorfilms op Netflix die je gezien móet hebben

Media door Daniëlle

Het is weer de hoogste tijd voor een tandenklapperende horrorfilm-marathon. Vooral nu Halloween in aantocht is. Maar welke film moet je nou kiezen uit dat enorme aanbod van Netflix? Wij besparen je eindeloos door het genre 'horror' scrollen en vertellen je de 5 beste horrorfilms op Netflix op dit moment. Dat wordt gillen!

Lees ook: 47 vragen die geschikt zijn voor elke date

1. Hereditary

Na de dood van de grootmoeder van de familie Graham lijdt haar kleindochter Charlie er het meest onder. Ze was altijd al betoverd door haar oma en had altijd een fijne tijd met haar. De Grahams leven een vredig bestaan totdat er opeens de raarste dingen gebeuren in het huis. Annie, de moeder van het gezin, wordt gedwongen om het leven van haar moeder te onderzoeken en achter haar geheimen te komen. Ze helpt daarmee haar en haar familie te ontsnappen aan een hel die hun te wachten staat.

Bekijk op Netflix.

2. Hush

Deze spannende horrorfilm vertelt het verhaal van een dove schrijfster die alleen met haar hond midden in het bos woont. Klinkt heel normaal, toch? Het gaat allemaal prima, tot er ineens een gemaskerde moordenaar voor haar raam verschijnt. Ze doet alles wat ze kan om te overleven, ook al kan ze de moordenaar niet aan horen komen.

Bekijk op Netflix.

3. IT

Deze klassieker in een nieuw jasje kan natuurlijk niet van het lijstje ontbreken. Deze film is op dit moment de meest besproken horrorfilm en hij staat - eindelijk - op Netflix! Wanneer er overal kinderen verdwijnen in de stad, moet een groepje kinderen die zichzelf de ‘losers club’ noemt hun ergste angsten overwinnen en een enge clown genaamd Pennywise verslaan. Lukt het ze om alle kinderen te redden?

Bekijk op Netflix.

4. Train to Busan

Het land wordt overspoeld met zombies, net als een vader en zijn dochter de hogesnelheidstrein pakken die hun van Seoul naar Busan brengt. Op het moment dat de trein vertrekt, wordt het station overspoeld met zombies. In de tijd dat de hogesnelheidstrein richting Busan rijdt, vechten de passagiers voor hun leven. De vader Sok-woo doet er alles aan om zijn dochter Soo-Ahn in veiligheid te brengen.

Bekijk op Netflix

5. The Cabin in the Woods

Vijf goede vrienden komen aan bij een afgelegen hut in het bos waar ze een weekend verblijven. Het wordt al snel duidelijk dat de vrienden niet alleen zijn tijdens hun uitje. Wanneer ze een spreuk uit een dagboek oplezen leidt dat tot dood en allerlei andere bizarre gebeurtenissen. Komt het ooit nog goed?

Bekijk op Netflix.

 

Alle horrorfilms op Netflix

Naast deze 5 iconische horrorfilms, zijn er nog genoeg anderen. Dit zijn alle horrorfilms die nu op Netflix te vinden zijn:

The Mist

Cube

Eli

The Conjuring

Orphan

Dark Shadows

Mother!

Annabelle Creation

La Influencia

Insidious: The Last Key

Nightmare on Elmstreet

The Boy

The girl with all the gifts

Dawn of the Dead

The Purge

Zombieland

The Invitation

Final Destination 5

Aposile

Eerie

Veronica

The Cave

Slenderman

The Perfection

The Possession of Hannah Grace

Deliver us from Evil

Satanic

Before I Wake

Mama

The Silence

The Rite

Little Evil

Paranormal Investigation

Winchester

Malevolent

The Golem

Our House

Errementari

Family Blood

Day of the Dead: Bloodline

The Open House

Carrie

Paranormal Activity 4

Annihilation

The Bye Bye Man

Sneek Week

Escape Room

In the Tall Grass

Wounds

Horror Story

Creep

Creep 2

Pay the Ghost

Los Parecidos

Lees ook: Leuke cadeaus voor een zwangere vriendin waar ze echt wat aan heeft