Leuke cadeaus voor een zwangere vriendin waar ze echt wat aan heeft

Cadeaus & hebbedingetjes door Laura

Hoera, je vriendin is in blijde verwachting! Daar hoort natuurlijk een kraamcadeau bij. Rompertjes in maatje 50-56 heeft je zwangere vriendin al genoeg, dus wat geef je dan? Je wilt natuurlijk een speciaal kraamcadeau aan haar geven. Even geen inspiratie voor een knaller van een cadeau voor je zwangere vriendin/nichtje/zus/et cetera? Wij doen een voorzetje: met deze presentjes kun je de plank niet misslaan. 

cadeaus voor zwangere vriendin

Lees ook: Dit zijn ze: de must-have herfstjurkjes van 2019

Cadeaupakketten

Altijd handig om te geven: kraamcadeaupakketten. Zo zijn er kledingsetjes, verzorgingspakketten en bestelsets. Denk wat meer out of the box en geef eens een pakket voor moeder en kind of alleen voor de moeder. Het is ook belangrijk dat ze goed voor zichzelf zorgt. Onder andere Neutral en Rituals hebben heel fijne pakketten met producten voor de gevoelige huid.

 

Persoonlijk sieraad

Wie houdt er niet van accessoires? Met een mooi sieraad kun je de plank niet misslaan. Elke keer als ze 'm draagt, denk ze aan jou. Als dat geen mooie gedachte is? Bij veel sieradenshops heb je kettingen, ringen en armbanden met een persoonlijke touch. Wat dacht je van een simpele 'M', voor 'mama'? 

 

Een leerzaam en grappig boek

Als nieuwe ouder komt er heel veel op je af. Een goed, maar ook humoristisch boek is altijd handig om als mommy to be te hebben. Zo kan ze zich rustig voorbereiden op het ouderschap. Er zijn tientallen boeken over zwanger zijn, bevallen en baby's. Take your pick!

 

Decoratie

Zolang je rekening houdt met de stijl van de zwangere dame, kunnen cadeaus voor de babykamer zeker gewaardeerd worden. Een wiegje en commode dan weer niet, die kiest het stel liever helemaal zelf uit. Denk liever aan (decoratief) speelgoed, grote knuffels, een gave poster, een vrolijk (nacht)lampje of een mooi kleed.  

 

Verzorgingsproducten voor haar

Zoals we eerder al zeiden: de moeder in spe wil graag ook in de watten gelegd worden. Geef haar daarom een mandje met haar favoriete verzorgingsproducten. 

 

Cadeaubonnen

Soms is het wel zo fijn om ook zelf iets uit te kiezen. Een cadeaubon hoeft niet onpersoonlijk te zijn. Als je hierbij een kaart schrijft met een persoonlijke tekst, dan is het alsnog een bijzonder cadeau. Ook het soort cadeaubon kun je persoonlijk maken. Zo kun je haar een bon geven voor de Bijenkorf, HEMA of Prénatal, zodat ze ruime keuze heeft. Maar je kunt het ook specifiek maken. Denk aan een bon voor een heerlijke zwangerschapsmassage, babyspa of kappersbezoek.

 

Kleding als kraamcadeau kopen? Let hierop

Babykleding is soms te leuk om niet te geven. Geef je je zwangere vriendin kleding als kraamcadeautje? Houd dan altijd rekening met drie punten: haar smaak, de maat en het seizoen. Ten eerste is het belangrijk om iets te geven wat zij (en haar partner) leuk vinden. Misschien vind jij zo'n truitje met "STOER" erop helemaal het einde, maar zij niet... En het blijft haar kind. Peil dus eerst bij haar hoe de garderobe van het kindje eruit gaat zien. Punt 2 is de maat. De kledingmaat van babykleding staat gelijk aan de lengte van de baby in centimeters. Aan de hand van onderstaand schema kun je een inschatting maken welke maat het kindje heeft. Bij twijfel, neem een maatje groter.

Als je wilt iets kopen wat de kleine spruit na de geboorte meteen aan kan, kun je het beste iets in maat 50 of 56 kopen. Realiseer je dat pasgeboren baby’s groeien als kool, dus het meisje of jongetje zal het slechts een twee weken kunnen dragen. De beste ouders krijgen de kleinste maatjes als kraamcadeaus, kies daarom bewust voor een grotere maat. Je zwangere vriendin heeft enorm veel aan deze verschillende kledingmaten. Dan komen we gelijk bij het volgende punt. Houd rekening met de seizoenen als je een maat uitkiest. Reken uit welke maat het kleintje draagt en welk seizoen het dan is. Een kort broekje zal de spruit niet dragen in januari, maar in juni is het geen probleem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door tinymoon (@tinymoon_nl) op

Lees ook: Purfect: dit zijn de hipste kattenmanden