Als je beste vriend verliefd op je is

Relaties door Joriet
Velen van ons hebben mannen als vrienden. Dat zijn echte friends maar dan zonder benefits. De meesten willen onze mannelijke vrienden ook helemaal niet in bed, maar wat als zij dat wel willen?

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat platonische vriendschappen tussen man en vrouw vaak niet zo bedoeld zijn door de mannen. Er zijn 80 vriendschappen tussen mannen en vrouwen onderzocht en bij de meeste vrienden bleek dat de man stiekem verliefd was op zijn vriendin.

De vrouwen daarentegen voelen zich helemaal niet aangetrokken tot hun mannelijke vrienden. Zij beschouwen hun matties echt als vriend. Niets meer en niets minder. De mannen denken hier anders over. Zij denken dat wij toch stiekem verliefd op ze zijn...


Mijn vrienden

Als ik kijk naar mijn eigen vrienden, dan is er een duidelijk onderscheid tussen vrienden en friends with benefits: mijn echte vrienden voel ik me totaal niet tot aangetrokken. Ik maak me dan ook geen zorgen over hoe mijn haar zit en of mijn kont wel goed uitkomt in de spijkerbroek die ik op dat moment aan heb. Sterker nog, als ik een kerel leuk vind en geen idee heb hoe ik hem om mijn vinger moet winden, dan vraag ik hen om advies. ?Hoe bedoelt hij deze grap en kan ik dit aan hem vragen?? Zij geven mij raad en samen drinken we bier en lachen wij als ik een hardere boer laat dan zij.

Friends with benefits
Uiteraard zijn er ook mannen in mijn leven voorbijgekomen waarbij de platonische relatie niet zo vanzelfsprekend was. Maar dat wist ik dan ook al vanaf het moment dat ik ze tegen kwam. Tot deze mannen voel ik mij wel aangetrokken, maak ik me wel zorgen over hoe mijn haar zit en of ik een goede kont heb in die spijkerbroek. Met hen bespreek ik ook veel, maar zeker niet mijn liefdesleven, want daar zijn zij vaak onderdeel van. Al is het wel zo dat zo?n vriend met voordelen kan veranderen in een echte vriend (of vriendje). Maar dat is zeldzaam, meestal veranderen ze in scharrels waarbij het vuurtje langzaam uitgaat. Dat is ook de reden waarom ik nooit met een echte vriend in bed zal stappen. Dat verpest gewoon de vriendschap en dat vind ik zonde!


Ik ken genoeg meiden die wel eens bij hun ?gewone vrienden? in bed zijn beland. Zij beweren dat er niets is veranderd in de vriendschap. Als ik het hier met mannen over heb, dan geven ze wel toe dat het ?niet meer zo is als daarvoor?. Iemand waarbij je in bed belandt, kent jou dan toch anders dan iemand die niet weet hoe jij je in de slaapkamer gedraagt.

Het geheim van platonische vriendschappen
Maar de uitkomst van het onderzoek verbaast me niet. Als je een vriend aantrekkelijk vindt, dan is de kans groot dat de vriendschap overslaat in verliefdheid. We hebben allemaal wel eens het MTV programma Friendzone gezien, toch? Soms gaat het goed en zijn de gevoelens wederzijds. Maar vaak genoeg betekent verliefd worden op een vriend dat de vriendschap over is.

Misschien is het geheim van mijn vriendschappen dat ik me niet tot hen aangetrokken voel. Ik vind mijn vrienden hele toffe kerels, maar ik moet er niet aan denken om met hen na een romantische avond in mijn slaapkamer te belanden!

Hoe gaan jullie om met vrienden, vriendschappen en verliefdheid?