De kunst van het kussen

Intiem door Marit_S
Zoenen wordt door veel stelletjes enorm onderschat. Steeds meer vrouwen geven zelfs aan dat het zoenen in hun relatie bijna niet meer voorkomt. Maar wist je dat een lekkere zoen je relatie én je seksleven een flink boost kan geven?

Iedereen heeft weleens een slechte zoenervaring gehad. Een zoen met te veel tong, een nat gezicht na afloop of het type wasmachine wissen we liever uit ons geheugen. Maar hoe pak je een goede zoen nu aan?

Regel nummer één is logisch: zorg voor een frisse mond. Niets is zo smerig als een zoen die smaakt naar een volle asbak of de etensresten van de lunch die jullie net achter de kiezen hebben. Met een frisse mond ben je klaar voor het echte werk, namelijk de kunst van het zoenen!De 'ik vind je lief-zoen

'
Als je je lief duidelijk wilt maken hoeveel hij voor jou betekent, kun je zijn hart veroveren met een tedere zoen. Vermijd het eerder genoemde wasmachine-effect. Dat wil zeggen: zoen met beleid. Draai langzaam je tong in zijn mond en wissel dit af met een kus op de mond of een speels likje op zijn lippen.

Leuk spelletje: zoen elkaar eens met een pepermuntje in je mond. Geef deze aan elkaar door tijdens het zoenen. Erg lekker en grappig om te doen!

De 'ik heb zin in seks-zoen'
Ben je uit op seks? Dan is het variëren van zoenen een aanrader. Als je hem voorzichtig kust en hem vervolgens gepassioneerd zoent wordt hij iedere keer weer verrast. Wissel dit steeds subtiel af, dan verlangt hij alleen maar meer naar je.

Ook leuk: hem door zijn haren strelen wanneer je zoent. Bij de wilde, gepassioneerde zoen kun je natuurlijk wat ruwer te werk gaan. Daarbij kun je hem verrassen met een lekkere zoen in zijn nek. Dit is niet voor niets één van zijn (en jouw!) sekszones van zijn lichaam. Zeker weten dat hij meegaat naar de slaapkamer!

Welke soort zoen zet jij in om je zoenpartner gek te maken?