Last Woman Standing: De Manvrije Maand

Intiem door Alex
Eens in de zoveel tijd las ik een 'Manvrije Maand' voor mezelf in. Ik kan zo opgaan in het datingsproces, dat ik op een gegeven moment volledig uitgeput concludeer dat het tijd wordt om weer eens een pauze in te lassen.
 
Het singlezijn gaat bij mij veelal gepaard met een soort gejaagdheid: ik ben continu op zoek en stap van de ene teleurstelling in de andere. Zo?n maand heb ik dan echt even nodig om tot mezelf te komen. Ik stel mezelf die periode veel vragen over waarom ik toch die onuitputtelijke drang voel om 'iemand' in mijn leven te hebben. Waarom is het niet genoeg om alleen te zijn en gewoon wel te zien wanneer er 'wat leuks' op mijn pad komt?
 
Vanaf het eerste moment dat de hormonen door mijn lijf gierden, ben ik al obsessief bezig met het andere geslacht. Ik meet mezelf heel erg aan de aandacht die ik krijg van een man en voel me pas 'compleet' als ik de spanning ervaar die komt kijken bij het daten. Ik geniet ervan om een leuke, eerste indruk te maken, om een flirterige, we zien wel wat ervan komt-avond te hebben. Ik hou er zo van om me al dagen te verheugen op de avond van de date, om gerust drie uur uit te trekken om me op te doffen. En zelfs als de date in de soep loopt (zoals ik jullie al in meerdere columns heb kunnen laten meegenieten), vind ik dat nog niet erg. Dat geeft weer leuke gespreksstof met vriendinnen of inhoud voor een column.
 
De keerzijde is echter dat ik mezelf ook steeds weer teleurgesteld zie raken wanneer een date weer een kansloze afloop heeft gehad. Ik maak mezelf dan gek met de gedachte: 'waar is HIJ dan? Mijn ware?' Het is toch ook een raar idee dat ergens op de wereld mijn grote liefde rondloopt en dat het slechts een kwestie van tijd is tot we elkaar tegenkomen?
 
Maar goed, daar ga ik alweer. Ik sla weer door. Juist mijn 'Manvrije Maand' heeft het doel dat ik weer even met beide benen op de grond kom. Om vervolgens weer met frisse moed op zoek te gaan...
 
Ik ben wel benieuwd hoe andere singles hierin staan. Herkennen jullie die onrust of juist niet? En hoe gaan jullie ermee om dat jullie alleen zijn en toch veel stellen om je heen zien?
 
Alex.